Μπράβο… ‘Έφαγε» κλήση στο Λιμάνι των Χανίων την ώρα που ετοίμαζε το σκάφος για το Cape Ray

μπράβο-έφαγε-κλήση-στο-λιμάνι-των-χ-160586

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην ουσία πίσω από το «γράμμα του νόμου» αναζητεί ο συμπολίτης μας κ. Φίλιππος Ηλιάκης, μέλος του πληρώματος των ιστιοφόρων που την περασμένη εβδομάδα αναζητούσαν το Cape Ray, όπου γίνεται η υδρόλυση των χημικών. Ο κ. Ηλιάκης, την παραμονή της αναχώρησης, πήγε στο σκάφος που ήταν «δεμένο» μπροστά από το λιμεναρχείο με σκοπό να εγκαταστήσει συστήματα επικοινωνίας (VHF, σύστημα τροφοδοσίας , πτυσσόμενο ιστό και κεραία) για λόγους ασφαλείας. Επιστρέφοντας στο χώρο που είχε παρκάρει το μηχανάκι του, διαπίστωσε ότι είχε λάβει κλήση 80 ευρώ από το λιμενικό, καθώς η στάθμευση απαγορευόταν, κάτι που όπως ο ίδιος λέει, είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό αφού δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παράβαση.

Αυτό που προκαλεί την θλίψη του όμως, είναι η καθημερινή «απαξίωση» του πολίτη από την κάθε εξουσία που δεν έχει να κάνει με ένα πρόστιμο των 40 ή 80 ευρώ αλλά με τον τρόπο που η ένσταση που υπέβαλε εξηγώντας τι και πώς συνέβη, απορρίφθηκε χωρίς ποτέ να του εξηγήσουν τους λόγους και χωρίς να καταφέρει να δει τον κ. Λιμενάρχη παρόλο που περίμενε 1:30 ώρα έξω από το γραφείο του!

Γι’ αυτό και όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αποφάσισε να του απευθύνει τα εξής:

Προς κύριον Λιμενάρχη Χανίων

«Επειδή υπομονετικά περίμενα να σας δω από τις 1300 έως 1430 που βγήκε ο προηγούμενος επισκέπτης από το γραφείο σας και σε ενημέρωση της γραμματέως σας ότι θέλω να σας δω απαντήσατε ότι είστε απασχολημένος και δεν μπορείτε να με δείτε, νομίζω έχω δικαίωμα δημόσια πλέον να αναφέρω αυτά που ήθελα να σας πω και που αναφέρονταν περιληπτικά στην ένσταση μου :

«Συμμετείχα στην αποστολή διαμαρτυρίας για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας με τα ιστιοπλοϊκά (ήταν ακριβώς κάτω από το γραφείο σας) σαν εκπρόσωπος του δήμου Σφακίων με τον δήμαρχο. Την παραμονή της αναχώρησης, Πέμπτη 24/7, ώρα 0930 (ανοικτό το λιμάνι μέχρι τις 1100 για οχήματα ανεφοδιασμού) πήγα με την μοτοσυκλέτα μου έχοντας στην μπαγαζιέρα ένα σύγχρονο VHF, μπαταρία αυτ/του για την τροφοδοσία του, κάθοδο και στο χέρι πτυσσόμενο ιστό και κεραία. Ήμουν επαγγελματίας ραδ/τής ΕΝ και είμαι ενεργός ραδ/νης, γνωρίζω πολύ καλά ότι για λόγους ασφαλείας χρειαζόταν εφεδρική επικοινωνία που δεν υπείρχε στο ιστιοπλοϊκό. Το «λάθος» μου ενδεχόμενα ήταν ότι σεβόμενος τον χώρο, δεν πάρκαρα έξω από το ιστιοπλοϊκό, οπότε θα ήταν φανερός ο λόγος της στάθμευσης (εκτός και αν αυτό δεν εμπίπτει στην διάταξη περί ανεφοδιασμού..) ή θα μίλαγα με το όργανο σας, αλλά πάρκαρα λίγα μέτρα πριν, έξω από το ΚΑΜ στον ειδικό χώρο parking για μοτ/τες, μεταφέροντας στα χέρια τον εξοπλισμό ! Έτσι, βρήκα την κλήση βεβαιωμένη στις 1028, αρκετά πριν λήξη ο χρόνος απαγόρευσης εισόδου-εξόδου από το λιμάνι. Σαφώς αυτός που με έγραψε δεν ήξερε τον λόγο στάθμευσης μου εκεί, ΟΜΩΣ, αυτό δεν είναι το νόημα της ένστασης που δίνετε δικαίωμα να κάνει ο «παραβάτης»;

Οφείλω να ομολογήσω ότι με αντιμετώπισαν με κατανόηση και σεβασμό στο γραφείο της λιμενικής αστυνομίας σας. Το πρόστιμο βεβαίως και θα πληρωθεί, η επίσκεψη μου δεν είχε να κάνει με παράκληση σβησίματος (οι παρακλήσεις για σβήσιμο και ρουσφέτια γίνονται πάντα από «παράγοντες» ή τρίτους) αλλά να μου εξηγήσετε τους λόγους της απόρριψης καθώς και για ποιόν λόγο γίνονται δεκτές ενστάσεις εφόσον έχουν την ίδια τύχη με αυτές που οφείλονται σε βόλτα ή άγνοια της απαγόρευσης στο λιμάνι.»

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook