«Μυστικός Κήπος»: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου

μυστικός-κήπος-έκθεση-σύγχρονης-τέ-170917

Afisa_A3_mikriΗ Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Κισσάμου, η ΚΕ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Xανίων – Ελαιουργείον συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» παρουσιάζουν την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης  «Μυστικός Κήπος».

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Taida Jasarevic, Αντιγόνη Καββαθά, Μιράντα Σκυλουράκη.

Επιμέλεια Γιάννης Μπόλης, Θεόδωρος Παρασκάκης, Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Είσοδος Ελεύθερη.

Tα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου (Πλατεία Τζανακάκη, Κίσσαμος)

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2014

Ανοικτά: Τρίτη έως Κυριακή 9:00-15:00

«Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισσάμου παρουσιάζονται από τις καλλιτέχνιδες Taida Jasarevic, Αντιγόνη Καββαθά και Μιράντα Σκυλουράκη εικαστικά σχέδια μολυβιών, κάρβουνου και ψηφιακών εκτυπώσεων σε χαρτιά μεγάλων διαστάσεων εμπνευσμένα από τον φυτικό κόσμο μέσα από μια σύγχρονη γυναικεία ματιά. Μια  εικαστική απόδοση της φύσης σε συνέχεια των διακοσμητικών φυτικών θεμάτων που παρουσιάζονται στα ρωμαϊκά ψηφιδωτά που περιέχουν οι συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Κσσάμου και εκθέτονται σε άμεση γειτνίαση.

Οι μυστικοί κήποι της Taida, της Αντιγόνης και της Μιράντας ορίζουν, παρά τη διαφορετικότητά τους μια ενιαία πρόταση, είναι ταυτόχρονα λόγος και εικόνα, στοιχειοθετούν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον, πρωτότυπο και ελκυστικό, πλούσιο σε περιεχόμενο και πολλαπλές αναγνώσεις».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Ενετικού και αργότερα Τουρκικού Διοικητηρίου, στην ομώνυμη παραλιακή πόλη της δυτικής Κρήτης. Το κτίριο υπήρξε Ταχυδρομείο, Ειρηνοδικείο, Σχολείο, Οικονομική Εφορεία και Αγρονομείο, σήμερα έχει αποκατασταθεί και δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η σύγχρονη  Κίσσαμος είναι χτισμένη ακριβώς πάνω από τον τόπο που καταλάμβανε η αρχαία Κίσσαμος. Κατά τη διάρκεια της βενετοκρατίας η πόλη περιτειχίστηκε και τμήματα των τειχών διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Η έκθεση αρχαιοτήτων του Μουσείου παρέχει μια διαχρονική εικόνα της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Κισσάμου από την προϊστορική εποχή μέχρι και τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους, είναι χωρισμένη σε ενότητες με βάση χρονολογικά και τοπικά κριτήρια και είναι κατανεμημένη στο ισόγειο και τον όροφο του κτιρίου. Στον όροφο του κτιρίου βρίσκεται και η Αίθουσα Παράλληλων Εκθέσεων που με τη φιλοξενία εικαστικών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποτελεί τη σύγχρονη πολιτιστική πλατφόρμα επικοινωνίας του Μουσείου τόσο με τον τοπικό όσο και τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook