Νέες προκλήσεις Μητσοτάκη για τις μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

νέες-προκλήσεις-μητσοτάκη-για-τις-μει-156407

mitsotakis_vouliΆνω – κάτω έγινε η κυβέρνηση με τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Χρήστου Πρωτόπαπα από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είναι ορισμένος υπεύθυνος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, ενώ, επιπλέον, κυβερνητικοί βουλευτές μιλούν για «προκλητική συμπεριφορά» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει μέτωπα και να βελτιώσει την εικόνα της, εν όψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Εν τω μεταξύ αλγεινή εντύπωση για τον τρόπο που διαπραγματεύεται ο κ. Μητσοτάκης με την Τρόικα δημιούργησαν τα όσα αποκάλυψε ο Χρήστος Πρωτόπαπας για όσα διαδραματίστηκαν στο Παρίσι. Ο κ. Πρωτόπαπας σε συνέντευξή του ανέφερε ότι τις νέες αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν τις απαίτησε ποτέ η Τρόικα, αλλά, αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που αυτοβούλως άνοιξε αυτό το θέμα.

Εδώ και ένα μήνα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πρωτόπαπας, σχεδιάζει τις μειώσεις των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων και το θέτει υπ’ όψιν των εκπροσώπων των δανειστών, χωρίς καν να του ζητηθεί. Ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ:

«Στο Παρίσι, ο κ. Μητσοτάκης είπε για κάποιο μισθολόγιο, με δυο-τρία power points – δεν ήταν ολοκληρωμένο σχέδιο- και μίλησε και για μείωση του αρχικού μισθού των νεοεισερχομένων. Την παραμονή αυτής της σύσκεψης είχαμε ήδη θέσει θέμα στην προσύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου και εκεί είχε αποφασισθεί μετά από παρέμβαση και του Ευάγγελου Βενιζέλου, να μην τεθεί θέμα από εμάς, το τονίζω αυτό, μην τεθεί θέμα από μας μείωσης του κατώτερου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης πήγε και το έθεσε μόνος του.

Τότε είπα στον κ. Παπασταύρου ότι δεν παρεμβαίνω τώρα για να μην εκτεθεί η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα αλλά σημειώνω ότι αυτό είναι εκτός συμφωνίας  και δε μας δεσμεύει. Αυτό έχει ειπωθεί από το Παρίσι από μας στον πρωθυπουργικό σύμβουλο στον κ. Παπασταύρου».

Από την Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης δεν τα έχει αποδεχθεί το ΠΑΣΟΚ και τονίζουν: «ο αρμόδιος υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Πρωτόπαπας, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δε δεσμεύεται να υποστηρίξει στη Βουλή τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του, δεν διέψευσε τις διαρροές, αλλά, αντιθέτως, επιβεβαίωσε πως ««πρέπει να υπάρχει καινούργιος εισαγωγικός μισθός και μετά από μία διετία δοκιμασίας θα κρίνεται αν πρέπει να μονιμοποιηθεί ο νεοπροσληφθείς υπάλληλος».

Αν και αρχικά δήλωσε ότι «κανείς δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού», στη συνέχεια άνοιξε το παράθυρο για «αυτούς που απολαμβάνουν την λεγόμενη «προσωπική διαφορά», επειδή όταν έγινε το ενιαίο μισθολόγιο δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές τους σε σχέση με άλλους υπαλλήλους που βρίσκονται στην ίδια θέση».

 

Πηγή : protothema : gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook