Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Νταβούτογλου

νέος-πρωθυπουργός-της-τουρκίας-ο-νταβ-164637

davoutoglouΟ μέχρι σήμερα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο απερχόμενος πρωθυπουργός και νέος πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Νταβούτογλου είναι υποστηρικτής του δόγματος του νεο-οθωμανισμού και της θεωρίας για το «στρατηγικό βάθος» της Τουρκίας. Ο Ερντογάν, που παρουσίασε τον Νταβούτογλου και ως τον υποψήφιο για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε πως θα στηρίξει τον νέο πρωθυπουργό τόσο στη μάχη με το «παράλληλο κράτος» του Φετουλάχ Γκιουλέν μέσα στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, όσο και στην προσπάθεια για την επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης του κουρδικού ζητήματος.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει πως ο πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο οποίο διατηρεί τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός. Το Κόμμα αναμένεται να εκλέξει ως νέο πρόεδρο τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: tvxs.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook