Ξεκίνησαν οι ορκωμωσίες Δημάρχων στην Κρήτη | Καλή αρχή με Βιάννο

ξεκίνησαν-οι-ορκωμωσίες-δημάρχων-στη-165201

vianos_orkomosiaΜε έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι τελετές ορκωμοσίας σε όλη την Κρήτη λίγο πριν την επίσημη ανάληψη καθηκόντων των νέων δημάρχων του νησιού. Τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βιάννου, από τον Μητροπολίτη της ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέα πραγματοποιήθηκε στις 11:30 το πρωί σήμερα Κυριακή .

  • «Δύναμη για να συνεχίσουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα»

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, λίγες στιγμές μετά τον όρκο που δώσαμε, να υπηρετήσουμε αυτό τον τόπο «…εκπληρώνοντας τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας, και υποσχεθήκαμε ότι θα υπηρετήσουμε την πλησιέστερη και φιλικότερη προς τον πολίτη μορφή αυτοδιοικητικής εξουσίας με σύνεση, εντιμότητα, αξιοκρατία, εργατικότητα και διαφάνεια.

Το πράξαμε ήδη κατά την διάρκεια της πρώτης Δημοτικής περιόδου που ολοκληρώνεται σε λίγο και γι’ αυτό άλλωστε οι πολίτες, μας εμπιστεύθηκαν ξανά δίνοντας μας ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσουμε μπροστά. Θέλω να σας βεβαιώσω, λοιπόν, ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και με τη συνεργασία όλων των δημοτών, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στην δύσκολη πενταετία που έρχεται. Προτρέπω, όλους τους νεοεκλεγέντες Συμβούλους, ανεξαρτήτως παράταξης στην οποία ανήκουν, να εργασθούν ευσυνείδητα και συστηματικά, ώστε να προσφέρουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό στην κοινωνία του Δήμου μας .

  • Οι υπόλοιπες ορκωμοσίες

Στις 17.30 η ορκωμοσία στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Την ίδια ώρα ορκίζεται και ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης στο δημοτικό κατάστημα των Αγίων Δέκα.

Δευτέρα 25 Αυγούστου: Δύο τελετές ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στην Ιεράπετρα, ορκίζεται ο Θεοδόσης Καλαντζάκης ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ.κ. Ευγενίου. Μια ώρα νωρίτερα ορκίζεται ο Γιώργης Μαρινάκης στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο «Σπίτι του Πολιτισμού».

Παρασκευή 29 Αυγούστου: Τρεις τελετές είναι στο πρόγραμμα της ημέρας και συγκεκριμένα στις 11:30 το πρωί θα ορκιστούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο Σταύρος Αρναουτάκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, στο Γάζι, η ορκωμοσία του Κώστα Μαμουλάκη και στις 7 το απόγευμα στα Χανιά η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Τάσου Βάμβουκα.

Σάββατο 30 Αυγούστου: Δύο μόλις μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Βασίλης Λαμπρινός και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου θα δώσουν τους όρκους τους. Η τελετή θα γίνει στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στη Λότζια, στις 11 το πρωί. Η αυλαία των τελετών θα πέσει το ίδιο βράδυ, στις 7, με την ορκωμοσία του Γιάννη Μαλανδράκη στο Δημαρχείο στο Γεράνι.

Πηγή: neakriti.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook