Οικολογική Πρωτοβουλία | Προτάσεις για τους Αγ. Αποστόλους με αιχμές κατά Σκουλάκη

οικολογική-πρωτοβουλία-προτάσεις-γι-137262

oikologiki ag apostoloiΔημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή του άλσους και καθαριότητα, είναι οι βασικές προτεραιότητες της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για την αξιοποίηση των Αγίων Αποστόλων που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο «Πολυτεχνείο» όπου επίσης ασκήθηκε κριτική στη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο θέμα.

Στο ιστορικό της διεκδίκησης της περιοχής από τους Χανιώτες, αναφέρθηκε ο κ.  Γ. Παπαδάκης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος των Χανίων με τις 11.500 υπογραφές και την αντίδρασή του, ήταν εκείνος που είχε αποτρέψει το σχέδιο της κατασκευής στην περιοχή πολυτελούς ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου.

«Τότε δεν τον είδα να διαμαρτύρεται τον κ. Σκουλάκη», είπε χαρακτηριστικά. «Τώρα, απ’ ότι μάθαμε ο Δήμος Χανίων έχει αναθέσει στον μετεωρολόγο Λέκκα να κάνει μία μελέτη για την περιοχή (…) είμαστε σε επιφυλακή και συνεχίζουμε» τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Φώτης Ποντικάκης, τόνισε: «Ουδέποτε έχουμε κληθεί από το Δήμο να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Δεν μπορούν να σχεδιάζουν κάτι σε κλειστά γραφεία με λίγους υποτιθέμενους ειδικούς. Θα έπρεπε να καλέσουν τους αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τις πανεπιστημιακές σχολές που έχουμε στα Χανιά και την οικολογική πρωτοβουλία να κάτσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να αποφασίζουμε πως θα διαχειριστούμε την περιοχή».

Προτάσεις

Σε ότι αφορά τις προτάσεις αξιοποίησης, ο κ. Ποντικάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα περίφραξη ώστε να μην κυκλοφορούν ΙΧ προς το δάσος και να καθαριστεί η περιοχή και πρότεινε να δημιουργεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην θέση του παλιού κτηρίου των παιδικών εξοχών.

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει άλλες προτάσεις όπως το θεατράκι ή η σύνδεση με τα Χανιά μέσω παραλιακού πεζοδρόμου ή ποδηλατοδρόμου είπε:  «Όλα αυτά είναι καλές προτάσεις αρκεί να μην περιλαμβάνουν τσιμεντοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της περιοχής»

Τέλος, στην ιστορία των Αγίων Αποστόλων αναφέρθηκε ο κ. Γ. Αθανασιάδης, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της στην αναψυχή και την κοινωνική ζωή των Χανιωτών.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook