«Οι Αμερικάνοι έριξαν το Boeing της Malaysia Airlines» | Στα τυφλά οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό

οι-αμερικάνοι-έριξαν-το-boeing-της-malaysia-airlines-στα-140084

malaysiairlines_534_355Δεν είναι η πρώτη φορά που «ακούγεται» η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας σχετικά με την τύχη του Boeing 777 της Malaysia Airlines: πως δηλαδή το κατέρριψαν οι ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά, η θεωρία βγαίνει από το στόμα ενός συγγραφέα και πρώην στελέχους πετρελαϊκής εταιρίας. Ο John Chuckman πιστεύει πως είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ, σκόπιμα ή όχι, να κατέρριψαν το μοιραίο Boeing με τους 239 επιβαίνοντες, που έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης από τις 8 Μαρτίου, μια ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Ο John Chuckman ήταν παλιότερα επικεφαλής οικονομολόγος σε μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία του Καναδά. Αρθρογραφώντας στο OpEdNews.com διερωτήθηκε: «Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να κατέρριψαν είτε κατά λάθος είτε σκόπιμα την πτήση MH370 και τώρα να θέλουν να το κρύψουν;

Η πιθανότητα να βρεθούν τα συντρίμμια, ακόμη κι αν η τοποθεσία της συντριβής έχει βρεθεί, τέσσερα μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανάμεσα σε υποθαλάσσια βουνά, είναι απίθανες στην καλύτερη περίπτωση, οπότε οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παραμείνουν σίγουρες ότι δε θα βρεθούν ποτέ απτές αποδείξεις».

usaΣύμφωνα με τον Chuckman, ακόμη κι αν αποδειχθεί αυτή η θεωρία, δε θα είναι κάτι άνευ προηγουμένου, αφού τουλάχιστον τρεις φορές, ο αμερικανικός στρατός έχει καταρρίψει πολιτικά αεροσκάφη.

«Δεν έχω ιδέα τι έγινε, αν ένας απατεώνας πιλότος ή ένας αεροπειρατής, οδήγησε την πτήση MH370 να αποκοπεί από την επικοινωνία, να αλλάξει πορεία και να πετάξει σε χαμηλό ύψος αλλά ξέρω ότι το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από στις αμερικανικές στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες», καταλήγει ο John Chuckman.

Μια από τις πρώτες θεωρίες… συνωμοσίας που ακούστηκαν ήταν πως το μοιραίο Boeing και εκείνοι που είχαν τον έλεγχό του (οι πιλότοι ή αεροπειρατές) ήθελαν να το οδηγήσουν στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση και να το καταρρίψουν εκεί.

Η αμερικανική βάση βρίσκεται στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία κοντά στης Μαλδίβες, στην «καρδιά» του Ινδικού Ωκεανού κι έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα.

Αν το αεροπλάνο της Malaysia Airlines δεν ανταποκρίθηκε σε σήματα ή τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, τότε εκείνοι δε θα δίσταζαν ακόμη και να το καταρρίψουν.

Έρευνες στο κενό – Κανένα ίχνος του Boeing 

Όλα αυτά ενώ το ρομποτικό βαθυσκάφος που εξετάζει το βυθό του Ινδικού Ωκεανού για να εντοπίσει τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines έχει ήδη σαρώσει τα δύο τρίτα της περιοχής των ερευνών χωρίς να βρεθεί απολύτως τίποτα.

«To Bluefin-21 ερεύνησε περίπου τα δύο τρίτα της ζώνης ερευνών. Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε τίποτα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Συντονισμού των Υπηρεσιών (JACC) που έχει αναλάβει να συντονίζει την επιχείρηση εντοπισμού της πτήσης ΜΗ370.

Το αυτόνομο βαθυσκάφος «χτενίζει» τη ζώνη όπου εντοπίστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες σήματα τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, σε απόσταση περίπου 1.700 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Περθ.

boeingΤις τελευταίες ημέρες ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο σήμα, γεγονός που ίσως να σημαίνει ότι οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν πλέον εξαντληθεί.

Την τελευταία εβδομάδα το Bluefin-5, που έχει το σχήμα τορπίλης μήκους 5 μέτρων, πραγματοποίησε οκτώ αποστολές και κατέβηκε κάτω από το μέγιστο όριό του των 4.500 μέτρων.

Σήμερα θα «βουτήξει» για ένατη φορά ενώ στην επιφάνεια δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη και έντεκα πλοία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα συντρίμμια που είχαν εντοπιστεί από δορυφόρους στον ωκεανό διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν ανήκαν στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, πραγματοποιούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο αλλά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Πηγή: newsit

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook