Οι Γερμανοι… ξανάρχονται! Καλά μηνύματα για τον τουρισμό

οι-γερμανοι-ξανάρχονται-καλά-μηνύμα-221325

verolino_ekthesiΣε διψήφιο ποσοστό 12,8% ανέρχεται η αύξηση των κρατήσεων από τη Γερμανία για το 2015, όπως αποτυπώνεται την πρώτη μέρα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB Berlin. «Οι πτήσεις είναι αυξημένες κατά 10%», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο ίδιος επισημαίνει «είμαστε ακόμα μπροστά, αλλά με ρυθμό που μειώνεται», καθώς το ποσοστό της θετικής μεταβολής από τη Γερμανία είχε περιοριστεί στο 3% τον Ιανουάριο, ενώ συνολικά για την αγορά διαμορφώθηκε στο 4%.

«Υπάρχει καλό κλίμα για την Ελλάδα», παρατηρεί, αναφερόμενος στη φιλελληνική στάση στη Γερμανία. Παράλληλα υπογραμμίζει την «απεξάρτηση του πολιτικού θέματος» από τον τουρισμό, καθώς δεν υφίσταται Grexit, ενώ τονίζει την καλή σχέση ποιότητας – τιμής στο ελληνικό προϊόν.

Τις μεγαλύτερες προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό, με βάση τις προβλέψεις για το 2015, υπογράμμισαν ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece, σε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της ΙΤΒ την Τρίτη, μαζί με εκπροσώπους της Eurobank, της Aegean Airlines και της Enterprise Greece.

Η ΙΤΒ, η οποία ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου στο Βερολίνο, αποτελεί την κορυφαία εμπορική έκθεση για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία. Το 2014 συνολικά 10.147 επιχειρήσεις και οργανισμοί από 189 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 174.000 επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν 114.000 εμπορικοί επισκέπτες.

«Greece on a Dish» από τον ΕΟΤ και την Aldemar

Την ανάδειξη του γαστρονομικού προφίλ της χώρας στο εκθεσιακό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην ΙΤΒ, έχει στόχο για μια ακόμη χρονιά ο Ομιλος Aldemar Resorts. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Greece on a Dish», για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, με σύμμαχο τον ΕΟΤ, η ομάδα των σεφ της Aldemar για τέσσερις συνεχείς ημέρες παρουσιάζει κρύα και ζεστά πιάτα και «live cooking» με «άρωμα» Ελλάδας.

«Η γαστρονομία είναι η γλώσσα του κόσμου. Για έκτη χρονιά επικοινωνούν χώρες και λαοί γύρω από ένα ελληνικό τραπέζι με οικοδεσπότη το Sympossio – Greece on a dish. Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τη μοναδική ομάδα του Sympossio – Greece on a dish, όσο και τους συνοδοιπόρους μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι γεύσεων και συναισθημάτων», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Aldemar Resorts Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Πηγή: in.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook