Οι Χανιώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ | «Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την υπόθεση Γιακουμάκη»

οι-χανιώτες-βουλευτές-του-συριζα-να-δ-184969

syrizaΠαρέμβαση αναφορικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίε ς ώρες σχετικά με την πιθανή εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη στην υπόθεση της εξαφάνισης, πραγματοποιούν με σχετική τους κοινή ανακοίνωση οι Βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα οι κ.κ Σταθάκης και Πολάκης καθώς και η κα Βαγιωνάκη, στην κοινή τους ανακοίνωση ζητούν μεταξύ άλλων «από τον Υπουργό να διερευνήσει τις καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες αν κι όπου υπάρχουν, αφού είναι αδιανόητες τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Το ίδιο ισχύει για πράξεις ή παραλείψεις αρμόδιων δημοσίων οργάνων.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Σχετικά με την εξαφάνιση του Β. Γιακουμάκη

Η εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ο νεαρός σπουδαστής να είναι καλά στην υγεία του και να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να καταβάλει -και καταβάλλει- κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Πανούση, να στείλει στα Γιάννενα ειδική μονάδα εξιχνίασης.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πιθανή εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη στην υπόθεση της εξαφάνισης. Ζητάμε από τον Υπουργό να διερευνήσει τις καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες αν κι όπου υπάρχουν, αφού είναι αδιανόητες τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Το ίδιο ισχύει για πράξεις ή παραλείψεις αρμόδιων δημοσίων οργάνων.

Η ανάγκη να πέσει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Παράλληλα, θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, για την πρόληψη της παραβατικότητας στα σχολεία και τα ανώτατα ιδρύματα που συνδέεται άμεσα με την εκπαιδευτική πολιτική.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Βάλια Βαγιωνάκη

Παύλος Πολάκης

Γιώργος Σταθάκης»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook