Ορκίστηκε ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

ορκίστηκε-ο-νέος-πρωθυπουργός-αλέξης-207576

tsipras papoulias

Με πολιτικό όρκο, στην τιμή και την υπόληψή του, ο νέος Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ορκίστηκε ότι θα υπηρετεί τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός δεν δίνει θρησκευτικό όρκο. Την τελετή κάλυψαν δεκάδες ΜΜΕ από ολόκληρη την Ευρώπη.
tsipras orkomosiaΣύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία. 

Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Στ. Θεοδωράκη ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. 

Εξάλλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Δραγασάκη με τον Γκ. Χαρδούβελη ενόψει Eurogroup, επισημάνθηκε στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών ότι η συζήτηση δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.

Ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη».

Ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω».

Οι δύο συμφώνησαν ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αποχωρώντας από το γραφείο του ΠτΔ, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook