Ο Κρητικός που μάγεψε με το ποτό του | Ρούμι με υπογραφή… κρητική!

ο-κρητικός-που-μάγεψε-με-το-ποτό-του-ρο-194870

dendrakisΟ Γιώργος Δενδράκης με ένα σπουδαίο ποτό κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του Diplomatico. Το Diplomatico World Tournament πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την boutique εισαγωγική εταιρεία ποτών, Sky Spirits.

Έτσι, πριν από λίγες μέρες οι 8 φιναλίστ από όλη την Ελλάδα, επέλεξαν ένα από τα ρούμια Diplomatico και συγκεντρώθηκαν στο White Monkey στο Χαλάνδρι όπου έγινε ο τελικός.

Νικητής, ο Γιώργος Δενδράκης από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος παρουσίασε στους κριτές Μιχάλη Μένεγο, Θάνο Προυνάρους και Παναγιώτη Καναβέτα, ένα υπέροχο και ταυτόχρονα απλό ποτό το οποίο ονόμασε «Hacienta Botucal».

Το ποτό του κυρίου Δενδράκη από την Κρήτη ήταν φτιαγμένο με βάση του το Diplomatico Reserva, ένα σπιτικό λικέρ από μπανάνα, βούτυρο και Diplomatico Blanco Reserva (ένα ενδιαφέρον παλαιωμένο και αποχρωματισμένο ρούμι 6 ετών), καθώς και λίγα dash από toasted pecan bitters.

Στο χείλος του ποτηριού είχε περάσει φρέσκια μπανάνα, ενώ παράλληλα πρότεινε το ίδιο cocktail και σε aged μορφή 20 ημερών.

diplomaticoΑξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη θέση σε ισοψηφία βρέθηκε και η Ναταλία Λιβιτσάνου από το Gin Joint, η οποία ωστόσο έχασε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό της Βενεζουέλα γιατί χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για να παρουσιάσει το ποτό της.

Την πρότασή της ονόμασε Palmento Picante και είναι φτιαγμένη με Diplomatico Reserva Exclusiva, Byrrh (ένα απεριτίφ με βάση το κόκκινο κρασί, αρωματισμένο με κινίνη) το οποίο αρωμάτισε επιπλέον με αλάτι και 3 είδη πιπεριών, ενώ στο τέλος προσέθεσε και bitters από πορτοκάλι και συνόδευσε με ένα πεντανόστιμο κεράσι αρωματισμένο με Diplomatico.

fnl-guide.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook