Ο Χανιώτης Στέλιος Σπανουδάκης πίσω από το Junkart

ο-χανιώτης-στέλιος-σπανουδάκης-πίσω-α-140760

655070_faceΟ άνθρωπος πίσω από το brand του Junkart μας λέει πώς αποφάσισε να επεκταθεί από τα πόστερ και τις εικονογραφήσεις σε limited edition, φτιαγμένα στο χέρι t-shirts.

Πώς σου ήρθε η ιδέα για τα μπλουζάκια; Η αλήθεια είναι πως είχα το σχέδιο έτοιμο εδώ και καιρό, αλλά δεν είχα αποφασίσει ακόμα πώς θα το έθετα σε εφαρμογή. Με αφορμή, λοιπόν, τη γνωριμία μου με τη μεταξοτυπία ως μέθοδο εκτύπωσης και μετά από μία σειρά πόστερ που τυπώσαμε χειροποίητα με τον TIND, ήθελα οπωσδήποτε να βγάλω και μία σειρά t-shirts. Το κατάφερα πριν από λίγο καιρό στο studio του HEARDKNOX. Τυπώσαμε το«Nothing happens for a reason», ένα χρώμα, σε 40 περίπουt-shirts.

THISRTS1Από πού εμπνέεσαι; Από οτιδήποτε. Από το πιο ασήμαντο για κάποιους μέχρι το σημαντικότερο για όλους. Επίσης, από εικονογράφους και καλλιτέχνες γενικώς, των οποίων το ύφος με αντιπροσωπεύει. Όσο πιο σκοτεινό, τόσο πιο καλό.

Τι θες να πεις με τον τίτλο της σειράς «Nothing happens for a reason»; Είναι μια φράση που πιστεύω και χρησιμοποιώ και στη δουλειά μου. Μπορεί, δηλαδή, απλώς να σχεδιάσω κάτι, χωρίς να έχει βαθύ νόημα, μήνυμα κ.λπ. Μου αρέσει αυτό που βλέπω και τέλος. Είμαι χαρούμενος. Χωρίς λόγο.

TSHIRTSΠοια είναι τα χαρακτηριστικά των t-shirts; Χρησιμοποιώ το λευκό και το γκρι για χρώματα στα μπλουζάκια και το μαύρο και τη διχρωμία μαύρο-κόκκινο στα μελάνια. Το στυλ είναι κλασικό, ενώ η ποιότητα του βαμβακιού ημιπενιέ.

Τι σου άρεσε περισσότερο στη διαδικασία; Η όλη διαδικασία της χειροποίητης μεταξοτυπίας είναι μια εμπειρία από μόνη της. Αν είναι και ο printer άνετος, δημιουργείται μια παρέα που τυπώνει, λερώνει και το ευχαριστιέται.

Τι «σχεδιάζεις» για το μέλλον; Υπάρχουν διάφορα «σχέδια», όλα με την ώρα τους!

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook