«Παρηγοριά στον άρρωστο…» | Τι δήλωσαν Μέρκελ – Σαμαράς μετά τη συνάντηση

παρηγοριά-στον-άρρωστο-τι-δήλωσαν-171637

merkel_samaras_483067716Τη διαβεβαίωση ότι η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα στα επόμενα της βήματα έδωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

«Τα πρώτα βήματα επιτυχίας για την Ελλάδα γίνονται ορατά» και «πολύ σύντομα θα υπάρξει και πραγματικά θετική ανάπτυξη», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Τόνισε πως η Γερμανία «θα συνεχίσει να είναι υποστηρικτική» για την Ελλάδα στα «επόμενα βήματα», ιδιαίτερα στο μέτωπο της παροχής πιστώσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς «μόνο με χορήγηση δανείων μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη».

«Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα στήριξης, προσθέτοντας πως αντ’ αυτού η χώρα μας «έχει ανάγκη στιγμές ανάσας», ακριβώς ώστε να δοθεί τόνωση στις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Στο σημείο αυτό, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων.

Υπογράμμισε πως η Ελλάδα «δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω στα ελλείμματα» και ότι η σύντομα θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης.

Σχετικά με τα σενάρια που θέλουν την Αθήνα να επιζητεί πρόωρο τερματισμό της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση πως η συνεργασία με το Ταμείο θα ολοκληρωθεί σε κάποιο σημείο «πριν την προγραμματισμένη στιγμή», στα μέσα του 2016.

Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως το θέμα θα συζητηθεί με την τρόικα μετά το τέλος της επικείμενης αξιολόγησης και αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής της ΕΚΤ στις συστημικές τράπεζες.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα εξελίσσεται σε «συντελεστή ενεργειακής ασφάλειας» στην Ευρώπη χάρη στον αγωγό TAP αλλά και χάρη στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη, όπου τα πρώτα αποτελέσματα είναι πάνω απο τα προσδοκώμενα αποτέλεσμα.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook