Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη στην Κίσσαμο

παρουσίαση-των-ποιητικών-συλλογών-το-143131

EXOFYLLO KAZOBARΤη Δευτέρα 4 Αυγούστου, στις 7:30 μ. μ. η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, ο Δήμος Κισάμου και οι εκδόσεις «Πολιτιστική Εταιρία Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης» διοργανώνουν στον χώρο της Μητροπόλεως «Ενόρασις» (Κίσαμος), εκδήλωση παρουσίασης των ποιητικών συλλογών του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Όταν γίνεις ποίημα» και «ΚΑΖΟΒΑΡ»,που κυκλοφόρησαν πέρυσι κι εφέτος αντίστοιχα (Η «ΚΑΖΟΒΑΡ» σε Τρίτη έκδοση με ζωγραφικά ανάγλυφα του Γιάννη Μαρκαντωνάκη) και απέσπασαν ιδιαίτερα ευνοικές κριτικές.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν η φιλόλογος Αργυρώ Δελή και η αρθρογράφος-λογοτέχνης Φωτεινή Σεγρεδάκη.

Ποιήματα θα διαβάσουν ο ψυχολόγος-ηθοποιός Νίκος Τριποδάκης και η καθηγήτρια-συγγραφέας Αργυρώ Μουντάκη.

Η εκδήλωση την οποία θα συντονίζει ο αντιδήμαρχος Κισάμου Μιχάλης Μ. Μουντάκης θα περιλαμβάνει και μελοποιημένα απ’ τη Ζωή Κολλάρου-Μαρκαντωνάκη ποιήματα της «ΚΑΖΟΒΑΡ».

Μέρος των εσόδων απ’ τις πωλήσεις των βιβλίων θα δοθούν για τις ανάγκες του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητρόπολης.

Ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης γεννήθηκε στο Νίππος Χανίων από γονείς αγρότες το 1948. Είναι απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σπούδασε στην Πάντειο Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε στις Επιστήμες της Αγωγής. Εργάστηκε επί 3 χρόνια ως παιδαγωγός στα Ιδρύματα του μακαριστού μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη και 36 ως δάσκαλος και διευθυντής Σχολείου.

Από τα μέσα της 10ετίας του 1970, είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα». Ασχολήθηκε, επί περίπου μια 20ετία, με τον συνδικαλισμό κι εξακολουθεί ν’ ασχολείται εδώ και 45 χρόνια με θέματα πολιτισμού και παράδοσης. Η ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία άρχισε στα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια. Συμμετέχει σε διάφορους φορείς και ενώσεις πολιτισμού και είναι, μεταξύ άλλων, μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Εκτός από τo «Όταν γίνεις ποίημα» και το «ΚΑΖΟΒΑΡ» έχουν κυκλοφορήσει επίσης σε βιβλία η ποιητική του συλλογή «Τα άλογα του χρόνου» και τα πεζά του «Τα γράμματα της Παναγίας» (έκδοσις Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου) και «Στα πεταχτά – Επιλογή από το 2012» (χρονογραφήματα στα «Χανιώτικα νέα»).

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook