Πειθαρχικές διώξεις στους καθηγητές που δεν θα πάνε για μάθημα την Τετάρτη

πειθαρχικές-διώξεις-στους-καθηγητές-123041

sxoleio-1Άγριος πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΟΛΜΕ, με αφορμή την εντολή για εσπευσμένη επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία την Τετάρτη του Πάσχα προκειμένου να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες, που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση απειλεί με πειθαρχικές διώξεις όσους καθηγητές δεν επιστρέψουν.

Συμεών Κεδίκογλου: «Όσοι δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές τότε θα διωχθούν πειθαρχικά»

Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία που θα ανοίξουν προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν μέσα στην χρονιά, δήλωσε μιλώντας STAR ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Ο κ.Κεδίκογλου είπε ότι υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα από το Νοέμβριο, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση» είπε.

Στα άκρα φτάνει την κόντρα η ΟΛΜΕ και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις αποφάσισε να αντιδράσει η ΟΛΜΕ στην κίνηση του υπουργείου Παιδείας, να μειώσει τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα για κάποιους μαθητές.

Αυτό αφορά τα σχολεία στα οποία έγιναν καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, το υπουργείο αποφάσισε αυτά τα περίπου 500 σχολεία να ανοίξουν τρεις ημέρες νωρίτερα.

Η ΟΛΜΕ, όμως, αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), τηνς Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ως απάντηση σε αυτή την απόφαση. Από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα, τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη με αφορμή τις τρίωρες στάσεις εργασίας. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τι αλλάζει με αργίες και σχολικές εκδρομές – Ποιες «κόβονται»

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, από τις πέντε σχολικές εκδρομές που υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις. Μάλιστα, η πενθήμερη της Γ Λυκείου αναμένεται να γίνει τριήμερη.

Σε ό,τι αφορά τις αργίες εξετάζεται είναι να γίνουν αρκετές περικοπές, όπως να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου, για την οποία υπάρχουν σκέψεις, ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, φέρεται να είπε: «αντί να τους αφήνουμε τους μαθητές έξω εκείνη την ημέρα και να πηγαίνουν στα μπιλιάρδα, θα τους ζητούμε να έρχονται στο σχολείο και να τους διδάσκουμε πνευματικά θέματα».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook