Ποια κρίση; Στα ύψη οι πωλήσεις Hermes, Dior, Prada και Louis Vuitton στην Ελλάδα

ποια-κρίση-στα-ύψη-οι-πωλήσεις-hermes-dior-prada-και-loui-157060

hermesΟι πιο ακριβές φίρμες της ελληνικής αγοράς, η γαλλική Hermes, η επίσης γαλλική Dior, η ιταλική Prada και η Louis Vuitton εξακολουθούν, παρά την κρίση, να αποτελούν σταθερές αξίες για τις Ελληνίδες, προσβλέποντας πλέον και στα οφέλη από τον εισερχόμενο τουρισμό της Αθήνας:

Για όσους κυκλοφορούν στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου είναι παραπάνω από εμφανές ότι ένα σημαντικό κομμάτι των αυξημένων πωλήσεων για τις υπερπολυτελείς φίρμες στη χώρα μας οφείλεται σε αυτά που ξοδεύουν πλέον οι επισκέπτες από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή- το νέο κύμα τουριστών που αυξάνεται στη χώρα μας και συνδυάζει διασκέδαση με ψώνια σε αντίθεση με τους πιο ‘’παραδοσιακούς’’ Δυτικοευρωπαίους που προτιμούν την Ελλάδα για τα αξιοθέατά της.

Εξ’ ού άλλωστε και το γεγονός ότι πλέον ορισμένα από τα καταστήματα της Βουκουρεστίου προτιμούν πωλητές και πωλήτριες που μιλούν, εκτός των αγγλικών, ρωσικά ή ακόμη και κινέζικα…

Οι επιδόσεις των υπερπολυτελών οίκων πάντως στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι έχουν αντέξει μέσα στην κρίση και μάλιστα πλέον βλέπουν ακόμη καλύτερες ημέρες.

«Πρωταθλήτρια» σε επίπεδο κερδών στην Ελλάδα είναι η… πρωταθλήτρια και στις τιμές Hermes, έστω κι αν προχώρησε στις αρχές του 2014 στο κλείσιμο του ενός από τα δύο καταστήματά της στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο των διορθωτικών κινήσεων του ομίλου στη χώρα μας.

Στο ‘’μέτωπο’’ της έτερης γαλλικής Louis Vuitton, η παρουσία της οποίας κλονίστηκε πέρυσι στη χώρα μας με το κλείσιμο του καταστήματος της στην Κηφισιά, το 2013 κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της και να μειώσει τις ζημιές της στην Ελλάδα. Σε κάτι αντίστοιχο προσβλέπει και η ιταλική Gucci, η οποία, πρίν από λίγες ημέρες, οδηγήθηκε στην απόφαση με το συνεργάτη της στην Ελλάδα, τον όμιλο Χαραγκιώνη, να κλείσει το κατάστημά της στην Κηφισιά, διατηρώντας ως μοναδικό σημείο πώλησης στην Ελλάδα αυτό της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Οι πωλήσεις των κορυφαίων οίκων μόδας στην Ελλάδα

Έτσι, η Hermes, διανύοντας τον όγδοο χρόνο παρουσίας της στην ελληνική αγορά, κατάφερε να αυξήσει πέρυσι τις κέρδη και τζίρους στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά την θετική της πορεία στη χώρα μας. Ετσι, η κερδοφορία της εταιρείας από το κατάστημα στη γωνία των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου και το δεύτερο κατάστημα του αεροδρομίου των Σπάτων έφθασε τα 850 χιλ. ευρώ το 2013 από 531 χιλ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ όσον αφορά τις πωλήσεις κινήθηκαν μία ανάσα κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ (5,9 εκατ. ευρώ) από 5,6 εκατ. ευρώ το 2012. Η εταιρεία, εδώ κι ένα εξάμηνο, δηλώνει «παρούσα» στην Ελλάδα με ένα μόνο κατάστημα, αυτό της Βουκουρεστίου, μετά το κλείσιμο του έτερου καταστήματος του αεροδρομίου.

Οι κινήσεις αναδιάρθρωσης που έκανε προ μηνών η Louis Vuitton (αφού ήταν η πρώτη από τους υπερπολυτελείς οίκους που άνοιξε το δρόμο με το κλείσιμο του εμβληματικού της καταστήματος στην Κηφισιά), φαίνεται ότι απέδωσαν δεδομένου ότι η ελληνική θυγατρική του διεθνούς οίκου κατάφερε να μειώσει κάτω από το ήμισυ τις ζημιές της στην ελληνική αγορά: Ετσι, η Louis Vuitton Hellas είχε ζημιές το 2013 στα 381 χιλ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ σε επίπεδο πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων και των ενδοομιλικών), αυτές, κινήθηκαν αυξητικά και έφθασαν τα 16,76 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ το 2012 που ήταν και η χειρότερη χρονιά για την εταιρεία στη χώρα μας.

Σταθερή αξία αποδεικνύεται στην Ελλάδα η Prada, με το υπερπολυτελές κατάστημα- ναυαρχίδα της στο Κολωνάκι, που κλείνει εφέτος επτά χρόνια παρουσίας. Η θυγατρική του ομίλου στην Ελλάδα είχε αύξηση στις πωλήσεις τη πέρυσι, φθάνοντας τα 5,5 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ σε επίπεδο κερδοφορίας, αυτή διατηρήθηκε σταθερή, στα 150 χιλ. ευρώ.

Η Dior Grece κατάφερε επίσης να μειώσει τις ζημιές του 2012, αυξάνοντας παράλληλα τους τζίρους της: Ο γαλλικός οίκος, με παρουσία επίσης στην ‘’καρδιά’’ του πεζοδρόμου της Βουκουρεστίου μείωσε τις ζημιές της στα 178 χιλ. ευρώ το 2013 από τα 404 χιλ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο 1,76 εκατ. ευρώ από 1,69 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook