Πουλάμε τα σπίτια σας γρηγορότερα από εσάς…

πουλάμε-τα-σπίτια-σας-γρηγορότερα-από-108201

 

spitia

Λογική μαφίας που ζηλεύει και ο Κορλεόνε. Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων σταθερά στο παράλογο ύψος τους. Αλλά οι τιμές ακινήτων στις δημοπρασίες για οφειλές προς το κράτος στα δύο τρίτα της αξίας τους. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες πωλούν στην αγορά με αντικειμενικές που ορίζει το κράτος. Το κράτος όμως δημοπρατεί με αντικειμενικές που το βολεύουν. Και μας φοβίζουν…πως τα σπίτια θα τα πάρουν οι κομμουνιστές…

Προσέξτε τώρα και τον εκβιασμό .

Μέχρι και το 2016 θα έχετε αυτές τις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα είτε σας αρέσει είτε όχι. Είτε πουλάτε το ακίνητό σας στις τιμές αυτές είτε όχι. Και αν δεν μπορείτε να πουλήσετε εσείς τα ακίνητα σας για να πληρώσετε τους φόρους θα τα παίρνει το κράτος και θα τα πουλάει στα δύο τρίτα της τιμής .Έτσι… για να σπάμε και τις τιμές των ακινήτων όσων δεν θα μα τα έδωσαν ακόμη. Ξεχάστε την μείωση των αντικειμενικών και ψηφίστε πάλι Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ για να τις μειώσουμε όπως από σήμερα σας υποσχόμαστε αλλά για μετά το 2016!!

Σύμφωνα με την «μαφιόζικη» αυτή λογική γιατί να ξαφνιαστούμε ( θα έλεγα εγώ) αν αύριο το πρωί μάθουμε πως κατάσχονται και οι συνολικές καταθέσεις των 160 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι πάσης φύσεως (από φόρους μέχρι ΤΕΒΕ και ΙΚΑ) ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος που είναι επίσης 160 δισ. ευρώ.

Προσέξτε τώρα την προέκταση της παραπάνω κυβερνητικής «λογικής» με την μορφή απάντησης στην παρατήρηση ότι θα ήταν καλύτερα να μειωθούν πρώτα οι αντικειμενικές αξίες ώστε αυτόματα να πέσουν και οι τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες των κατασχεμένων ακινήτων από το κράτος.

Πρέπει να πούμε περίπου και ευχαριστώ προς την κυβέρνηση γιατί έδωσε μάχη προς την Τρόικα που της ζήτησε να δημοπρατούνται τα κατασχεμένα ακίνητα στο ένα τρίτο της αξίας τους .

Το δε βασικό κυβερνητικό επιχείρημα της «μάχης» ήταν ότι αν κατεβάσουμε στο ένα τρίτο τις τιμές ακινήτων στις δημοπρασίες θα έχουμε εικόνα ξεπουλήματος. Για αυτό (αντιπρότεινε η κυβέρνηση) ας μείνουμε στα δύο τρίτα της τιμής για να αποφύγουμε το ξεπούλημα.

Και τώρα τι έχουμε ;

Δεν είναι ξεπούλημα των ακινήτων αυτό;

Δεν είναι ξεπούλημα των ακινήτων το νέο επίπεδο τιμών που θα διαμορφωθεί από τα κατασχεμένα (από το κράτος) ακίνητα που κυριολεκτικά θα δίδονται σε σκοτωμένες τιμές ;

Δεν είναι ξεπούλημα των ακινήτων ο εκβιασμός του ΕΝΦΙΑ που οδηγεί χιλιάδες , από τους τελευταίους ιδιοκτήτες, να δώσουν όσο-όσο τα ακίνητα έστω και με το αντικίνητρο των υψηλών αντικειμενικών αξιών ;

Δεν θα οδηγηθούν οι τελευταίοι ιδιοκτήτες ,εκ των πραγμάτων ,σε ξεπούλημα των ακινήτων για να καλύψουν οφειλές στο κράτος αφού σήμερα στην αγορά δεν πρόκειται να βρουν αγοραστές .Και άρα θα προτιμήσουν να χρωστάνε στο κράτος πασάροντας το ακίνητο που δεν μπορούν να πουλήσουν στην ελεύθερη αγορά;

Επισήμως βέβαια προβάλλεται το γνωστό επιχείρημα του σκοπού που αγιάζει…τα μέσα.

Στις δανειακές υποχρεώσεις του κύκλου δόσεων του Σεπτεμβρίου η Τρόικα ( παρατηρώντας μέχρι τώρα ότι με τις σημερινές τιμές στις δημοπρασίες για την είσπραξη οφειλών προς το κράτος δεν υπάρχει ικανοποιητική κίνηση ) περιμένει να μειώσουμε τις τιμές για να πάρουν εμπρός οι δημοπρασίες .

Συνεπώς έχουμε μνημονιακή υποχρέωση και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω…

Επιχείρημα μόνο για χαχόλους και ηλίθιους που τους έχουν να τους δείχνουν σε Τσίρκο.

Γιατί απλούστατα αυτή ήταν η αστεία κατάληξη μια υποχρέωσης προς τους δανειστές σε ότι αφορά τις εισπράξεις του κράτους από φοροοφειλέτες.

Η Τρόικα ζητάει εγγυήσεις για να μαζέψει τα λεφτά των δανειστών και πολύ λίγο την ενδιαφέρει πόσο θα πουλάει το κράτος τα κατασχεμένα ακίνητα στις δημοπρασίες του.

Εάν το κράτος και η κυβέρνησή του είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν κίνητρα στους φοροοφειλέτες για να πληρώσουν τα χρωστούμενα θα ήταν εντελώς αδιάφορο για την Τρόικα το τίμημα των ακινήτων στις κρατικές δημοπρασίες.

Βλέποντας όμως την ανικανότητα των αρμοδίων να τα βρουν με τους φορολογούμενους φροντίζουν να διασφαλίσουν την επιστροφή των δανεικών. Και ας ανατιναχθούν και τα τελευταία θεμέλια της αγοράς ακινήτων.

Αλλά το κράτος και η κυβέρνησή του δεν χολοσκάει ούτε για το νέο αλαλούμ που θα προκληθεί στην αγορά ακινήτων.

Γιατί το αλαλούμ;

Γιατί (εκτός πολλών –πολλών άλλων που θα έχουν να πουν οι ιδιοκτήτες-θύματα των κρατιστών πολιτικών) το κράτος θα βγει μπροστά και από τις Τράπεζες στις πωλήσεις κατασχεμένων . Οι Τράπεζες δεν μπορούν να δημοπρατούν με μείωση της τιμής στα δύο τρίτα . Τα γνωστά «κοράκια» και το ξέπλυμα χρήματος ευνοούνται γιατί μειώνεται το ύψος απόδειξης του πόθεν έσχες στα δύο τρίτα… Και ως (ιστορικά ) γνωστόν τα πολλά μέτρα και σταθμά θανατώνουν πάντα τις αγορές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook