Πρόστιμα 50.000 ευρώ για παράνομες ενοικιάσεις βιλών σε τουρίστες

πρόστιμα-50-000-ευρώ-για-παράνομες-ενοικιά-128838

villa-mikonosΆρχισαν να βεβαιώνονται κατόπιν ελέγχων οι πρώτες παραβάσεις που επιφέρουν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες βιλών και επαύλεων που ενοικιάζουν παράνομα τις ιδιοκτησίες τους σε τουρίστες.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν έχουν νομιμοποιήσει την τουριστική χρήση των βιλών τους να και υπάρχει σχετική διαδικασία για να καταστεί εφικτό αυτό από φέτος, έπειτα από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που εντοπίστηκε στη Σαντορίνη, όπου μισθωνόταν μέσω ιστοσελίδας μια βίλα έναντι 400 ευρώ την ημέρα. Σημειώνεται ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών, που ξεπερνά πλέον τους 2.000, έχει κινήσει την απλοποιημένη διαδικασία και έχει λάβει ειδικό σήμα λειτουργίας για τις βίλες και τις επαύλεις του.

Να σημειωθεί, ότι τα έσοδα από τις μισθώσεις των εν λόγω βιλών που εισήλθαν από φέτος  στην πραγματική τουριστική οικονομία υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Τώρα στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών βρίσκονται οι αγγελίες που δημοσιεύουν οι παρανομούντες σε ξένες σελίδες ενοικίασης καταλυμάτων.

Το υπουργείο θεωρεί ότι με την εν λόγω διαδικασία θα περιορισθεί η απώλεια φορολογικών εσόδων από την παράνομη ενοικίαση καταλυμάτων, ένα φαινόμενο που έλαβε μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί εντολή να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε συνεργασία με υπαλλήλους από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Νέοι έλεγχοι αναμένεται να γίνουν σε δημοφιλείς προορισμούς όπως για παράδειγμα στη Μύκονο και στην Κρήτη.

Πώς λειτουργούν τα παράνομα καταλύματα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης που δεν είχε λάβει Σήμα λειτουργίας διαφήμιζε παράνομα το κατάλυμά του σε εξειδικευμένο ταξιδιωτικό ιστότοπο. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες διασταύρωσαν την κράτηση στο κατάλυμα, μέσω της ιστοσελίδας, σε Ελληνοαυστραλούς τουρίστες. Το κατάλυμα ενοικιάζονταν έναντι 400 ευρώ την ημέρα.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook