Σάρωσαν Χανιώτες φωτογράφοι | Γιώργος Αναστασάκης και Κωνσταντίνος Γδοντάκης

σάρωσαν-χανιώτες-φωτογράφοι-γιώργος-172900

kythira_foto_2014Ο Χανιώτης φωτογράφος Γιώργος Αναστασάκης απέσπασε το πρώτο βραβείο και ο επίσης Χανιώτης φωτογράφος Κωνσταντίνος Γδοντάκης πήρε τιμητικό έπαινο στον Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Φωτογράφων της διοργάνωσης “Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2014” που πραγματοποιήθηκαν από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα.

ganastasakis_fotoΟ Γιώργος Αναστασάκης απέσπασε το πρώτο βραβείο με την παρουσίαση της σειράς φωτογραφιών “Ripa Acherontae – η Οχθη του Αχέροντα” που περιλαμβάνει έξι φωτογραφίες μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων επικολλημένες σε αλουμίνιο δημιουργημένες από το 2009 έως το 2012. Το βραβείο του εξασφάλισε την παρουσίαση σε ατομική έκθεση στο πλαίσιο των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων του επόμενου έτους μίας ολοκληρωμένης ενότητας φωτογραφικών του έργων.

kgdontakis_fotoΟ Κωνσταντίνος Γδοντάκης απέσπασε τον ένα από τους δύο τιμητικούς επαίνους στον Διαγωνισμό “Νέων Ελλήνων Φωτογράφων των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων 2014” παρουσιάζοντας τη φωτογραφική του σειρά “Malplena Tempo – Κενός Χρόνος” που περιλαμβάνει οκτώ φωτογραφίες μεσαίων διαστάσεων που δημιουργήθηκαν τα έτη 2012 έως 2014.

anasΤον δεύτερο τιμητικό έπαινο απέσπασε η φωτογράφος Εύη Πίτερσον με τη φωτογραφική της σειρά “Νοικοκυρές σε Δράση” που περιλαμβάνει έξι φωτογραφίες μεσαίων διαστάσεων τυπωμένες σε ξύλο.

Το πρώτο βραβείο και τους τιμητικούς επαίνους παρέλαβαν οι διαγωνιζόμενοι από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων Γιάννη Σταθάτο.

gdontΟι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων διοργανώνονται για 13η χρονιά και περιλαμβάνουν ένα διήμερο συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας με ομιλητές σημαντικούς φωτογράφους, ερευνητές, ιστορικούς και θεωρητικούς της ελληνικής φωτογραφίας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πηνελόπη Πετσίνη, Ελένη Μαλιγκούρα, Στέργιος Καραβάτος, Φώτης Μηλιώνης, Αθηνά Χρόνη, Πάρις Πετρίδης, Ελίνα Γιουνανλή και Σίμος Σαλτιέλ).

Επίσης περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας τόσο από σύγχρονους φωτογράφους όσο και από ιστορικές μορφές της ελληνικής φωτογραφίας (Μαίρη Παρασκευά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πηνελόπη Πετσίνη, Κωστής Αντωνιάδης και Σοφία Τολίκα). Το διαγωνιστικό τμήμα των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων περιλαμβάνει επτά παρουσιάσεις νέων ελλήνων φωτογράφων με απονομή ενός πρώτου βραβείου και δύο τιμητικών επαίνων.

petsini

Πηγή: haniotika-nea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook