Σε πύρινο κλοιό το Ηράκλειο | Κινδυνεύουν σπίτια

σε-πύρινο-κλοιό-το-ηράκλειο-κινδυνεύο-79431

viannos.fotiaΔύο πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο νομό Ηρακλείου, με τις φλόγες να απειλούν ακόμα και κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρει το candianews.gr «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και το Παρθένι. Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύονται συνεχώς, η πυρκαγιά δεν έχει περιοριστεί λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 30 άνδρες, 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ οι προσπάθειες πυρόσβεσης ενισχύονται από αέρος με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που δεν έχει σταματήσει τις συνεχείς ρίψεις νερού και από εδάφους με 3 υδροφόρες των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων και Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, υπάρχει καλύτερη εξέλιξη στο μέτωπο που ξέσπασε, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στον Βραχόκηπο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, το οποίο και απείλησε σπίτια καθώς εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Αυτή την ώρα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ τα 3 οχήματα της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, καθώς επίσης και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.»

Πηγή: candianews.gr | Φώτο Αρχείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook