Σπύρος Σώζος: Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος του Corsair που συνετρίβη | Photos

σπύρος-σώζος-αυτός-είναι-ο-28χρονος-πιλ-166042

spiros-sozos-1Γιος πολύτεκνης οικογένειας από το Θύρρειο Βόνιτσας, είναι ο υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Σπύρος Σώζος, που το πρωί της Τρίτης με την ψυχραιμία που επέδειξε, όταν το μαχητικό αεροσκάφος A-7Ε Corsair που πιλόταρε παρουσίασε πρόβλημα, απέτρεψε την τραγωδία οδηγώντας το αεροπλάνο στο πεδίο βολής Αμπελώνα και αδειάζοντας τα καύσιμα, λίγο πριν αυτό συντριβεί στο έδαφος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο πιλότος αδειάζοντας τα καύσιμα του αεροσκάφους, το οδήγησε στο πεδίο βολής Αμπελώνα, βόρεια της Κομοτηνής, στην περιοχή της άσκησης και εκτός κατοικημένης περιοχής και αφού βεβαιώθηκε ότι η πτώση του δεν θα προκαλούσε ανθρώπινες απώλειες, χρησιμοποίησε επιτυχώς και έγκαιρα τον μηχανισμό εκτόξευσης του καθίσματός του και στη συνέχεια το αλεξίπτωτό του.

spiros-sozos-2Ο 28χρονος διακομίσθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στη συνέχεια, για προληπτικούς λόγους, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ο Σπύρος Σώζος τα τελευταία χρόνια μένει στην Πάτρα και έχει τρία μικρότερα αδέλφια, έναν αστυνομικό που υπηρετεί στην Αθήνα, έναν μαθητή Λυκείου και μία μικρή αδελφή που πηγαίνει στο Δημοτικό.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook