Στα Χανιά η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας | Photos

στα-χανιά-η-φλόγα-της-εθελοντικής-αιμο-170123

lampadidromia coverΞεκίνησε λίγο πριν τις 8 το απόγευμα της Τρίτης από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, η  12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με τα μέλη και τους φίλους του Χανιώτικου συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» αλλά και μέλη παραδοσιακών και μουσικοχορευτικών συλλόγων να μεταφέρουν την φλόγα και το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη μας.

Η φλόγα ξεκίνησε 22 Αυγούστου από την Αθήνα και θα καταλήξει στις 3 Οκτωβρίου στην Πτολεμαϊδα. «Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Έχουμε καθιερώσει αυτόν τον θεσμό και στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να έχουμε κάθε χρόνο περισσότερους εθελοντές δίπλα μας», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», κα Δέσποινα Ροδουσάκη.

lampadidromia voulgarakis«Από την Αρχή έχουμε αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Στεγάζουμε τον σύλλογο σε χώρο της Περιφερειακής Ενότητας και τους στηρίζουμε στην πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνουν.  Τα παιδιά και διδάσκουν εθελοντισμό και βοηθούν επί της ουσίας. Θα είμαστε πάντα μαζί τους», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Αποστόλης Βουλγαράκης.

Για μια «πάρα πολύ σπουδαία δράση» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων και συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για το κοινωνικό έργο που επιτελούν σε εθελοντική βάση. «Αυτή η δράση είναι πηγή ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας. Μακάρι κανείς, ποτέ, να μην έχει ανάγκη από αίμα αλλά αυτό δεν γίνεται», σχολίασε.

lampadidr lampadidr1

Η 12 Λαμπαδηδρομία

aimodosialimani1Η φλόγα ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 από την Πλατεία Αγοράς και μεταφέρθηκε μέσω των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Χάληδων στο Γιαλί Τζαμισί στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

aimodosialimani3Ακολούθησε παραλαβή από τον σύλλογο αλιέων Νομού Χανίων, περιφορά  στο παλιό λιμάνι και αφή της φλόγας σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Ανδρέας Μανωλαράκης και το συγκρότημά του ενώ χόρεψαν ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ψηλορείτης», ο Παραδοσιακός Σύλλογος «Σταυραετοί» και το Χανιώτικο Μουσικοχορευτικό εργαστήρι “Ζάλος”.

aimodosialimani2

aimodosialimani4

aimodosialimani5

aimodosialimani6zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook