Στα Χανιά αύριο ο Ανδριανός για την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου στο Πολυτεχνείο

στα-χανιά-αύριο-ο-ανδριανός-για-την-παρ-159441

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός θα βρεθεί την Δευτέρα στα Χανιά για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αποκατάσταση και λειτουργία του Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων.

Η επίσκεψη αυτή, γίνεται λίγες εβδομάδες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού για αυτήν την εξέλιξη, σε αθλητικογράφους των Αθηνών, στις 3 Ιουλίου, όπως είχε γράψει τότε το zarpa.gr

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό αίτημα από την διοίκηση του ιδρύματος, έχει διατυπωθεί κατ’ επανάληψη, με τον Πρύτανη κ. Διγαλάκη να δηλώνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος, τους πόρους που απαιτούνται για την αποκατάσταση του κτηρίου και τους φορείς των Χανίων να συμφωνούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, το κόστος αυτό ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, καθώς οι ζημιές, οι δολιοφθορές και οι βανδαλισμοί τα τελευταία χρόνια, έχουν μετατρέψει το κλειστό κολυμβητήριο από “έργο πνοής” σε “μνημείο εγκατάλειψης”. Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί από ρεπορτάζ του zarpa.gr (φωτος 12 Μαϊου 2014),τους τελευταίους μήνες, από διάφορα σημεία της περίφραξής έχουν εισβάλει επανειλημμένα βάνδαλοι διαρρήκτες με αποτέλεσμα να έχουν αφαιρεθεί όλα τα καλώδια της ηλεκτροδότησης, όλα τα κλιματιστικά και όλα τα μέρη από χαλκό, να έχουν πέσει τούβλα από το εσωτερικό, η οροφή να είναι υπό κατάρρευση και όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις να έχουν αχρηστευθεί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την παραχώρησή του στο Πολυτεχνείο, αναμένεται η αποκατάσταση και η λειτουργία του ως χώρου άθλησης για τους φοιτητές αλλά και τους κατοίκους του Ακρωτηρίου και των Χανίων συνολικά, κάτι που άλλωστε ισχύει και για τα γήπεδα που βρίσκονται εντός του Πολυτεχνείου.

Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητή κ. Βασιλείου Διγαλάκη, στην Πολυτεχνειούπολη

zarpa.gr

 

One thought on “Στα Χανιά αύριο ο Ανδριανός για την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου στο Πολυτεχνείο

  1. Παράθεμα: XANIA | Zarpa.gr | My CMS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook