Στα Χανιά ο πρέσβης της Ολλανδίας | Photos

στα-χανιά-ο-πρέσβης-της-ολλανδίας-photos-159436

presvis ollandias skoulakisΗ διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Ολλανδίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και του Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Jan Versteeg.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόξενος της Ολλανδίας στην Κρήτη, Ιωάννης Βαρδινογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης, καθώς και οι καλλιτέχνες, Αποστόλης Ζολωτάκης και Κέλλυ Αθανασιάδου, κυριάρχησε η διοργάνωση της εικαστικής έκθεσης με τίτλο “Από τον Αφαιρετικό Εξπρεσιονισμό στον Συναισθηματικό Ορθολογισμό”, που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και θα διαρκέσει έως τις 17 Αυγούστου.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ολλανδία είναι πολύ ικανοποιητικές. Μάλιστα

κατά την Ολλανδική Στατιστική Υπηρεσία στην Ολλανδία διαμένουν περίπου 13.000 Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται συγκροτημένοι σε κοινότητες και συλλόγους, ενώ και στα Χανιά η παρουσία των Ολλανδών είναι σημαντική, με τη λειτουργία σχολείου, που καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ο Ολλανδός Πρέσβης επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ότι τα κρητικά ποιοτικά προϊόντα βρίσκονται σε ζήτηση στη χώρα του, ενώ ήδη σύμφωνα με τα μηνύματα, που συγκεντρώνει, αυξητική πορεία ακολουθούν οι εξαγωγές προϊόντων από το νησί προς την Ολλανδία.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Versteeg ένα μεγάλο ποσοστό των τουριστών, που βρίσκονται στη χώρα μας, επιλέγουν την Κρήτη και ειδικότερα την πόλη μας ως προορισμό.

presvis ollandias voulgarakis

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης δέχθηκε στο γραφείο του, τον, κ. Jan Versteeg, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα τουρισμού και πολιτισμού, που δίνουν τη δυνατότητα της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και για την πραγματοποίηση και άλλων δράσεων, στις οποίες η Ολλανδία προτίθεται να είναι αρωγός.

Αναφέρθηκαν επίσης στη συμβολή που παρέχουν οι απευθείας πτήσεις Χανιά – Ολλανδία στην ανάπτυξη του Τουρισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook