Στην Ιεράπετρα οι 585 μετανάστες του ακυβέρνητου πλοίου

στην-ιεράπετρα-οι-585-μετανάστες-του-ακυ-187897

metanastes-ierapetra12Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 17:30 το απόγευμα, η μεταφορά και περίθαλψη 585 επιβαινόντων μεταναστών στην Ιεράπετρα, μεταξύ των οποίων 150 γυναικών και 80 παιδιών. Νωρίτερα, οι μετανάστες είχαν εξετασθεί από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ύποπτο κρούσμα για Έμπολα. Επίσης, ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση όλων των παιδιών, τα οποία αύριο θα εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.

Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο πλοίο τρεις ομάδες των πέντε ιατρών, από τους οποίους οι 5 είναι αραβόφωνοι, με την καθοδήγηση των οποίων πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση. Για τις ανάγκες της, αναπτύχθηκε Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο λιμάνι της Ιεράπετρας, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Λασιθίου (Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος, Σητεία, Νεάπολη) με 110 διαθέσιμες κλίνες και το απαραίτητο προσωπικό.

Το ΕΚΑΒ ανέπτυξε 4 ασθενοφόρα και πραγματοποίησε 18 διακομιδές, από τις οποίες η μία αφορούσε γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Οι υπόλοιποι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας, όπου έχει αναπτυχθεί πλήρες ιατρείο, στελεχωμένο και από παιδιάτρους.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, συνεχάρη την υγειονομική ομάδα του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ «για τον άψογο συντονισμό και εκτέλεση μιας σύνθετης υγειονομικής επιχειρήσεως που διασφάλισε μαζί με την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους μετανάστες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Σήμερα το πρωί, ομάδες ανδρών Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμενικών Αρχών Κρήτης, επιβιβάστηκαν στο «BARIS» όπου και ερεύνησαν ενδελεχώς το εσωτερικό του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, στο πλοίο επιβιβάστηκε δεκαεξαμελής (16μελής) ομάδα ιατρών, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον περιφερειάρχη της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook