Στο «σφυρί» τα ακίνητα πασίγνωστων επιχειρηματιών | Δείτε τα ονόματα της λίστας των… επωνύμων

στο-σφυρί-τα-ακίνητα-πασίγνωστων-επ-178300

pleistiriasmosΓνωστοί επιχειρηματίες-μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου βλέπουν τώρα στο διαδίκτυο τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο «σφυρί». Χθες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παρουσιάζονταν 37 περιπτώσεις ακινήτων τα οποία θα βγουν σε πλειστηριασμό, διαδοχικά έως τις 10 Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών και τα ακίνητα δύο γνωστών επιχειρηματιών.

Πρόκειται για:

  • Την γνωστή εταιρία ένδυσης Καρούζος, η οποία έβαλε οριστικά «λουκέτο» τον περασμένο Μάιο. Μάλιστα, ο Μανώλης Καρούζος, γιος του ιδρυτή της εταιρείας, Αντώνη Καρούζου, είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 4 εκατ. ευρώ. Τώρα το Δημόσιο βγάζει στο «σφυρί» 14 ακίνητα (διαμερίσματα και αποθήκες) που βρίσκονται σε γωνιακή πολυκατοικία στο Κολωνάκι (Σέκερη 8 και Κανάρη 14) με τιμή εκκίνησης 4,168 εκατ. ευρώ.
  • Του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική». Η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, προχωρεί σε πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος 163 τ.μ. στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, στον έβδομο όροφο με τιμή εκκίνησης τις 650.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Υπάρχουν επίσης ακίνητα προς πώληση όπως οικόπεδο 238 τ.μ με οικοδομή στα Βριλήσσια έναντι 480.000 ευρώ και αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης έναντι 400.000 ευρώ.

Το τίμημα για τα ακίνητα αυτά με τις σημερινές συνθήκες της αγοράς είναι απαγορευτικό για να ολοκληρωθεί «επιτυχώς» ο πλειστηριασμός.

Εννέα στους δέκα πλειστηριασμούς κηρύσσονται άγονοι, καθώς κανένας δεν είναι διατεθειμένος να «χτυπήσει» τα συγκεκριμένα ακίνητα σε τόσο υψηλές τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συμφωνία με την Τρόικα, η τιμή εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, ενώ στην περίπτωση άγονης διαδικασίας, θα επαναλαμβάνεται εντός 15 ημερών στο 50% της πρώτης τιμής και εφόσον εκ νέου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, τότε η τιμή θα ορίζεται από το Δικαστήριο.

imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook