Συναντήσεις Αρναουτάκη με Υπουργούς για τα μεγάλα έργα στην Κρήτη

συναντήσεις-αρναουτάκη-με-υπουργούς-150664

arnaoutakis1Συναντήσεις για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα-υποδομές, στην Κρήτη όπως είναι ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου, η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου, καθώς και η απορρόφηση κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ, θα έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Σε αυτό συμφώνησαν χθες από κοινού σε συνάντηση τους στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έθεσε στον Υπουργό θέμα χρηματοδότησης για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν σε όλο το νησί από τις πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε: «Συναντήθηκα χθες με τον κ. Σταθάκη σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Εμείς έχουμε στείλει ήδη για ολόκληρη την Κρήτη τις προτάσεις μας, με τα τεχνικά δελτία με επεξεργασία από τις τεχνικές μας υπηρεσίες, για την ένταξη σε κάποια προγράμματα των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις τελευταίες κακοκαιρίες. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια γενναία χρηματοδότηση, γιατί ήταν θετικός και ο κ. Σπίρτζης».

Σχετικά με το θέμα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων-υποδομών στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Αυτό που αποφασίσαμε με τους Υπουργούς είναι να υπάρξει νέα συνάντηση για όλα τα μεγάλα θέματα της Κρήτης, τις υποδομές. Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι η μόνη ορατή και υλοποιήσιμη λύση είναι αυτή που έχουμε καταθέσει στον κ. Χρυσοχοίδη που είναι χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων χωρίς την επιβολή διοδίων. Συμφώνησαν και οι δυο Υπουργοί (Σταθάκης-Σπίρτζης), και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα, Θα γίνει και μια συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τους αρμόδιους Υπουργούς για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις».

Τέλος αναφορικά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελίου, και την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε: «Για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου, συζητήσαμε αναλυτικά με τον αρμόδιο Υπουργό, σύντομα θα γίνει μια νέα συνάντηση για το θέμα, γιατί στο μεταξύ πρέπει να ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Παράλληλα ζήτησα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο δεν πρέπει να σταματήσει, πρέπει να γίνει αν θέλουμε μια σημαντική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook