ΣΥΡΙΖΑ: Ο διορισμένος γραμματέας επιστρατεύτηκε για να σώσει το ‘ναυάγιο’ Σκουλάκη-Παπαδογιάννη

συριζα-ο-διορισμένος-γραμματέας-επισ-67334

dimos-xanion-e1354190391746«Ωμή και απροσχημάτιστη παρέμβαση» στα δημοτικά δρώμενα των Χανίων, χαρακτηρίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΕΔ, (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) και ζητά την ακύρωσή της:

«Η ωμή και απροσχημάτιστη παρέμβαση του γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Ροκαδάκη που εκδηλώθηκε με την προσπάθεια ανατροπής νόμιμης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά το αντιδημοκρατικό περιεχόμενο των διατάξεων εκείνων του «Καλλικράτη» που καθιερώνουν τον έλεγχο των οργάνων της αυτοδιοίκησης από μη εκλεγμένα πρόσωπα και μηχανισμούς της κεντρικής διοίκησης.

Ο διορισμένος από την Κυβέρνηση συνασπισμού Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης επιστρατεύθηκε για να διασώσει το ναυάγιο των επίσης συνασπισμένων δημοτικών κινήσεων των κ.κ. Σκουλάκη και Παπαδογιάννη κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων στην Περιφερειακή ένωση Δήμων.

Το έκανε με τρόπο άτεχνο και προκλητικό, αλλοιώνοντας τη βούληση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Τίθεται άμεσα ως θέμα δημοκρατικής τάξης η ακύρωση της απόφασής του» αναφέρει το σχετικό σχόλιο.

Υπενθυμίζουμε, ότι και η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος», με εκτενή της παρέμβαση (ΔΕΣ ΕΔΩ) ζητά την ακύρωση της απόφασης ή τουλάχιστον την αναστολή της ισχύος της, έως ότου συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο΄.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η απόφαση ισχύει και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, συνεδριάζει την Κυριακή το πρωί στις 11 για εκ νέου εκλογή αντιπροσοπώπων για την ΠΕΔ

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook