«Σύνηθες περιστατικό» η 16χρονη Στέλλα για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

σύνηθες-περιστατικό-η-16χρονη-στέλλα-219159

stella_rethΣτον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το περιστατικό Ακουμιανάκη μέσα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εστιάστηκε χθες το μεσημέρι και σήμερα, η δίκη για τον θάνατο της 16χρονης που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

«Κανένα σημάδι ανησυχίας»

Οι νοσηλεύτριες που φρόντισαν τη Στέλλα κατέθεσαν ότι έκαναν όλα όσα προβλέπει η διαδικασία, η οποία ακολουθείται πάντα σε περιστατικά μέθης. Τόσο εκείνη που είχε βάρδια στις 4:30 τα ξημερώματα, όταν οι δύο νεαροί πήγαν τη Στέλλα στα επείγοντα, όσο και η συνάδελφός της που την διαδέχτηκε στις 7 το πρωί, υποστήριξαν ότι η 16χρονη δεν έδειξε κανένα σημάδι για το ότι είναι κάτι ασύνηθες. Γι’ αυτό και εκείνες φρόντιζαν να της αλλάζουν τον ορό όταν τελείωνε και να ελέγχουν ότι είναι σε πλάγια θέση πάνω στο φορείο, καθώς τουλάχιστον 4 φορές στη διάρκεια της νύχτας την είδαν να κάνει εμετό.

Και οι δύο, όπως και μία τρίτη νοσηλεύτρια των ΤΕΠ, σε διαρκείς ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων, τόνισαν ότι η διαδικασία είναι συγκεκριμένη για όλους τους μεθυσμένους, ανεξαρτήτως, ηλικίας, σωματικής διάπλασης και ποσότητας που έχουν καταναλώσει. Επανέλαβαν,δε, ότι τα περιστατικά μέθης, ακόμη και ανηλίκων, ήταν και παραμένουν, πολύ συχνά.

Το νοσοκομείο δεν έχει αλκοολόμετρο

Η νοσηλεύτρια που «παρέλαβε» τη Στέλλα, κατέθεσε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί ήταν κανονικά στις θέσεις τους, διαψεύδοντας προηγούμενο μάρτυρα. Και οι τρεις, αναφέρθηκαν στις δύσκολες συνθήκες εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί είναι πάντα άμεσα διαθέσιμοι ακόμη κι όταν δεν είναι παρόντες (μετά από τηλέφωνο στο εφημερείο).

Εξήγησαν επίσης, ότι το νοσοκομείο δεν κάνει αλκοτέστ, ούτε έχει τον εξοπλισμό για να μετρά το αλκοόλ στο αίμα.

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει η Στέλλα θα ζούσε» 

Οι τραγικοί γονείς της Στέλλας, την πρώτη ημέρα είχαν καταλογίσει ευθύνες στο Νοσοκομείο και για το ότι δεν ενημερώθηκαν παρά στις 9 το πρωί όταν πλέον όλα είχαν τελειώσει. Η νοσηλεύτρια βάρδιας, είπε σήμερα στο Δικαστήριο ότι είναι στην κρίση και στην αρμοδιότητα του γιατρού να δώσει εντολή στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου να ενημερώσει, είτε τις Αρχές είτε τους συγγενείς, όπου χρειάζεται.

Συνέχεια την Τρίτη

Η δίκη, διεκόπη λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί.

zarpa.gr

One thought on “«Σύνηθες περιστατικό» η 16χρονη Στέλλα για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook