Τα «κοράκια», οι «τζάμπα μάγκες» και η χρεοκοπία της Αργεντινής

τα-κοράκια-οι-τζάμπα-μάγκες-και-η-χ-160631

vouli argentiniΣτα ύψη εκτοξεύτηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπαγωγή της Αργεντινής από σήμερα το πρωί σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Τόσο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σοφία Βούλτεψη, όσο νωρίτερα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας έσπευσαν να υπενθυμίσουν τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», πυροδοτώντας μπαράζ δηλώσεων από στελέχη της Κουμουνδούρου.

Τα «κοράκια», οι «τζάμπα μάγκες» και η χρεοκοπία της Αργεντινής

«Η ΝΔ χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, όπως έχει κατακτηθεί από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι σήμερα» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε δήλωσή του αναφορικά με τις δηλώσεις της ΝΔ για τη χρεοκοπία της Αργεντινής.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη «η ΝΔ λέει ότι ένα δικαστήριο ξένης χώρας μπορεί να γνωμοδοτήσει για το δημόσιο χρέος μιας άλλης χώρας και να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους. Και αυτό συμβαίνει, με δεδομένο μάλιστα ότι το διεθνές δίκαιο είναι υπέρ των ανεξάρτητων χωρών».

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο κ. Σταθάκης «ο διεθνής οικονομικός Τύπος παραμένει ουδέτερος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατάει αποστάσεις, ενώ σύσσωμες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των περισσότερων χωρών του κόσμου, δήλωσαν ευθέως σήμερα ότι υποστηρίζουν την Αργεντινή».

«Η ΝΔ και η ελληνική κυβέρνηση είναι με τους δυο «γύπες» που αγόρασαν 15 σεντς τα αργεντίνικα ομόλογα και απαιτούν να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των 100. Συγχαρητήρια!» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ρεσιτάλ αμηχανίας και άγνοιας έκανε λόγο η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στη δήλωση του κ.Σταθάκη και άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δυστυχώς, όπως σημειώνει, η Αργεντινή κηρύχθηκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

«Ο καθένας εκ των …αργεντινολόγων έχει τη δική του εκδοχή: Μπερδεύουν χρονολογίες, ποσά, γεγονότα, πρόσωπα, δανειστές», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τη συνιστώσα στην οποία ανήκουν, άλλοι υποστηρίζουν πως ορθώς η Αργεντινή κήρυξε το 2001 στάση πληρωμών, διότι έκτοτε η οικονομίας της …απογειώθηκε, άλλοι πως για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι αποφάσεις του 2001 αλλά τα …κοράκια και άλλοι πως «όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση, εννοούσε ότι δεν δέχθηκε εκβιασμούς, που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εξαθλίωση τη χώρα».

Αναψαν τα αίματα στη Βουλή

Είχε προηγηθεί πάντως η σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα να κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ως το «κόμμα της καταστροφής» που ήθελε να ακολουθήσει η Ελλάδα το δρόμο της Αργεντινής αλλά και τους βουλευτές του ως «τζάμπα μάγκες».

Ο κ.Ρήγας υπενθύμισε τη φράση που είχε πει μερικούς μήνες πριν στο κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας «μακάρι να γινόμαστε Αργεντινή». Στο άκουσμα της δήλωσε, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σηκώθηκε από το έδρανο του και άρχισε να φωνάζει κάνοντας λόγο για παραποίηση της αλήθειας.

«Αφήστε τα αυτά. Αρκετά τα παραμύθια σας. Αυτά να τα πείτε στην Αργεντινή που χρεοκόπησε για τρίτη φορά», αντέτεινε ο κ. Ρήγας, ενώ στις αναφορές του κ. Βούτση για κοράκια που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, απάντησε:

«Κοράκια υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλατε μαζί τους. Μην παριστάνετε τους τζάμπα μάγκες. Αυτές τις πολιτικές επαγγέλλεστε, κόμμα της καταστροφής».

Ο κ.Βούτσης ζήτησε το λόγο από το προεδρείο, χωρίς να του δοθεί, αλλά στη συνέχεια, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτικό προσωπικό χώρας ή κόμμα, που να επιχαίρει για τα όσα υφίσταται η Αργεντινή, επειδή έμεινε στην πλήρη ασυδοσία αυτών των δύο κερδοσκοπικών funds που ποδηγετούν κυβερνήσεις και χώρες της ΕΕ.

«Το έχουμε υποστεί και εμείς με το PSI (κούρεμα ομολόγων ιδιωτικού τομέα) επειδή δεν δεχτήκαμε το εθελοντικό κούρεμα. Πρέπει να υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των λαών χωρίς αστερίσκους απέναντι σε αυτά τα μαύρα κοράκια», τόνισε ο κ. Βούτσης: «Όχι δεν θα το πάθουμε εμείς αυτό και δεν θα γίνουμε υπηρέτες τους. Αυτή είναι η πρόκληση. Αλληλεγγύη και απέναντι από τα διεθνή μαύρα κοράκια. Όχι να επιχαίρουμε για αυτά τα άθλια funds».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο και είναι επικίνδυνη.

«Το πρόβλημα είναι ότι με αυτά που λέγατε, παρασύρατε τους συμπολίτες μας που νόμιζαν ότι ο δρόμος της Αργεντινής είναι προτιμότερος. Ευτυχώς που δίνει πολλές ευκαιρίες στον ελληνικό λαό να δει πού θα μπλέκαμε αν δεν πληρώναμε, γιατί στον σύγχρονο κόσμο, χρεοκοπία σημαίνει ότι πεινάνε οι πολίτες του. Να δούμε λοιπόν στον πραγματικό κόσμο με την Αργεντινή χρεοκοπημένη και απούσα την αλληλεγγύη, τι γίνεται», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook