Τα πέντε μαθήματα που μπορούν να δώσουν οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο

τα-πέντε-μαθήματα-που-μπορούν-να-δώσου-19706

estiatorio_fagitoΜε αναφορές στον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τους οποίους χαρακτηρίζει τα μεγαλύτερα μυαλά που έζησαν ποτέ, καθώς και με αναφορές σχετικά με τη συμβολή της χώρας μας σε τομείς όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ακόμα η γέννηση της Δημοκρατίας, ξεκινά η αμερικανική εφημερίδα Huffington Post το άρθρο – εγκώμιο προς την Ελλάδα, σε σχέση με τις μικρές, απλές συνήθειες του λαού μας, που μπορούν να θέσουν τις βάσεις για μακροβιότητα και ποιοτική ζωή.

«Χωρίς αμφιβολία έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τους Έλληνες», αναφέρει ο αρθρογράφος και παραθέτει πέντε παραδείγματα – μαθήματα που μπορεί να λάβει κάποιος από τους Έλληνες και τα οποία θα του εξασφαλίσουν καλά γεράματα.

Έτσι, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Huffington Post τα πέντε πράγματα που κάνουν τους Έλληνες «καλύτερους» από όλους τους υπόλοιπους λαούς είναι:

-Η διατροφή

Οι Έλληνες τρέφονται υγιεινά, αφού κύρια στοιχεία της ελληνικής μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα όσπρια και η περιορισμένη κατανάλωση κρέατος και όχι ο γύρος, η σπανακόπιτα και ο μπακλαβάς, όπως πιστεύουν πολλοί. Η διατροφή αυτή προστατεύει από την εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων και Αλτσχάϊμερ.

-Ο καφές

Αν και ένας καφές χωρίς καθόλου πρωινό δεν ενδείκνυται από τους διατροφολόγους ως ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την ημέρα του, εν τούτοις ο ελληνικός καφές -πλούσιος σε αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση- προστατεύει από την εκδήλωση χρονίων ασθενειών. Στο άρθρο αναφέρεται ότι εναλλακτικά οι Έλληνες έχουν την επιλογή να απολαμβάνουν τσάϊ του βουνού, το οποίο θεωρείται και γιατρικό.

-Ο μεσημεριανός ύπνος

Ο αρθρογράφος θεωρεί πολύ αναζωογονητικό έναν σύντομο μεσημεριανό ύπνο, ο οποίος θεωρείται προνόμιο όσων ζουν σε χώρες με θερμό κλίμα και σημειώνει ότι η μεσημεριανή σιέστα αναζωογονεί τους Έλληνες και τους καθιστά πιο παραγωγικούς για το υπόλοιπο της ημέρας. Αναφέρει μάλιστα το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές τα καταστήματα κλείνουν το μεσημέρι για το σκοπό αυτό.

-Η οικογένεια

Για τους Έλληνες οι οικογενειακοί δεσμοί είναι πολύ ισχυροί σε αντίθεση με άλλες δυτικές χώρες, αναφέρει ο αρθρογράφος και επισημαίνει πως το γεγονός ότι στην Ελλάδα είναι απίθανο να μείνει κάποιος μόνος του, είναι πάρα πολύ σημαντικό όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος. Τονίζει, δε, ότι μελέτες έχουν δείξει πως οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι ακολουθούν χειρότερη διατροφή και πως η μοναξιά τους οδηγεί σε πρόωρο θάνατο.

-Το σεξ

Ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες είναι ευλογημένοι από τη Θεά Αφροδίτη, αφού το σεξ δεν απολαμβάνουν μόνο οι νέοι. Επικαλούμενος τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε σε κατοίκους της Ικαρίας ηλικίας από 66 έως 100 ετών, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι τέσσερις στους πέντε ισχυρίζονται πως κάνουν ακόμη σεξ τακτικά, γεγονός που ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και περιορίζει το άγχος.

vimaonline.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook