Τι αλλάζει φέτος στην ομιλία του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ | Το σχέδιο που θα ανακοινώσει

τι-αλλάζει-φέτος-στην-ομιλία-του-α-σαμα-163902

samarasdeth-660Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και όχι στην αίθουσα «Corona» της ΔΕΘ, θα γίνει η τελετή εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και η ομιλία του στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου.Είναι η πρώτη φορά που ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», καθώς σε αυτόν τον χώρο είχε μιλήσει μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Η αίθουσα «Corona» αποδείχθηκε μικρή στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις που μίλησε εκεί ο κ. Σαμαράς και επιλέχθηκε το «Βελλίδειο», όπου παραδοσιακά γινόταν οι ομιλίες των πρωθυπουργών στη ΔΕΘ, το οποίο διαθέτει πολύ μεγαλύτερο χώρο και μπορεί να ανταποκριθεί στο αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών να παρακολουθήσουν την ομιλία, με δεδομένο και τις προσδοκίες που υπάρχουν για το περιεχόμενο της.

Ήδη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος είχε συσκέψεις με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη, για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού, είπε ότι στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει «έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».

Σε αυτές τις συσκέψεις ο κ. Παπαμιμίκος εισηγήθηκε να γίνει εφέτος η ομιλία του κ. Σαμαρά στο «Βελλίδειο», τα τοπικά στελέχη συμφώνησαν για το άνοιγμα σε μεγαλύτερο ακροατήριο, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής μετέφερε την πρόταση στο μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός αποφάσισε την αλλαγή του χώρου.

Αμέσως μετά την ομιλία ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί περίπτερα της 79ης ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην Αθήνα με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του στην 79η ΔΕΘ. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook