Τι απαντούν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

τι-απαντούν-οι-υπουργοί-εσωτερικών-κα-7379

stratopedo markopoulouΜετά την απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου στην με ΑΠ 2299/5-9-2014 ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Παραχώρηση Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων», δίδεται στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στην ερώτηση του, ο κ. Βιρβιδάκης ρωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς:

«1. Σκοπεύει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει στον Δήμο Χανίων το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και αν ναι με βάση ποια νομοθεσία και σε τι ποσοστό;

2. Σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν σε διάλογο με τον Δήμαρχο Χανίων και τους Βουλευτές του Νομού Χανίων;

3. Πώς θα λυθεί το θέμα της έλλειψης χώρων στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας όπου συστεγάζονται τα δικαστήρια, ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Αντιπεριφέρεια;»

Στην απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 33678/09-09-2014 έγγραφο και, μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα επανέλθουμε με νεότερο συμπληρωματικό έγγραφο.»

Στην απάντησή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…ως προς το τρίτο ερώτημα, που αναφέρεται στην επίλυση του ζητήματος έλλειψης χώρων στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας, όπου συστεγάζονται – μεταξύ άλλων – και οι δικαστικές υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου αίτημα, των διευθυνόντων τις δικαστικές υπηρεσίες, περί της ανάγκης μετεγκατάστασης αυτών, λόγω έλλειψης χώρου».

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook