Τι αποφασίστηκε για την καταπολέμηση της ανεργίας

τι-αποφασίστηκε-για-την-καταπολέμηση-166950

simvoulio apasholisis

Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός αντίπαλος της κοινωνίας και υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και πρόσθεσε: Ωστόσο η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και πρέπει να αναλάβουμε δράση καθώς μπαίνουμε σε διαδικασία ανάπτυξης.

Φέτος για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ έπειτα από 24 τρίμηνα, υπάρχει πρόβλεψη για 770.000 θέσεις εργασίας έως το 2020, χωρίς να υπολογίζεται ο τομέας της ενέργειας. Η μεγάλη μας προτεραιότητα τώρα που σταματήσαμε την πτώση και αρχίζει η άνοδος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Στην προσπάθεια απορρόφησης των ανέργων όμως δεν πρέπει να απαξιώνεται το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε σε οποιοδήποτε αναπτυξιακό μέτρο λαμβάνεται, να υπάρχει απαραιτήτως ρήτρα απασχόλησης.

Βενιζέλος: Στόχευσή μας η παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο λευκό μητρώο απασχόλησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το λευκό μητρώο απασχόλησης αφορά σε πρώτη φάση το υπουργείο Εργασίας αφορά όπως είπα τους ελέγχους και σε δεύτερη φάση θα το δούμε, το εξετάζουμε, τη σύνδεσή του με μία πιθανή μείωση των ασφαλιστιικών εισφορών.

Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για να μη χαθούν «τα χρυσά μυαλά της Ελλάδας»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στάθηκε στην πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου για ρήτρα απασχόλησης.

«Η πρόταση για ρήτρα απασχόλησης παντού, στο φορολογικό σύστημα, στην ανάπτυξη, σε κάθε πολιτική απόφαση, πρόγραμμα ή δράση δίνει μια καινούργια διάσταση στη σύνδεση της οικονομικής ανάκαμψης και της της απασχόλησης, κίνητρα για φορολογική ελάφρυνση με κριτήριο στη συμβολή στην απασχόληση.

Μοριοδότηση για την ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα είτε του Αναπτυξιακού Νόμου είτε του ΕΣΠΑ με βάση τις δημιουργούμενες θέσεις απασχόλησης».

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθούν το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τους υπόλοιπους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι για την προπαρασκευαστική διαπραγμάτευση με την τρόικα για την οριστικοποίηση των ελληνικών θέσεων έναντι των δανειστών.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι αυτές που θέτει η ίδια η τρόικα

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Ι. Παπαγόπουλος, από την πλευρά του πρότεινε να υπάρξει πρόβλεψη για ρύθμιση των δανείων και της εργατικής κατοικίας.

ΓΣΕΕ: Ζητεί προγράμματα για να σωθούν θέσεις εργασίας

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας τόνισε πως οι σωστές και συνεπείς επιχειρήσεις πρέπει να επιβραβεύονται, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδ. Ανδρεάδης επισήμανε ιδιαίτερα τις 100.000 θεσεις εργασίας που δίνει ο τουρισμός, τα 19,5 εκατ. αφίξεων το καλοκαίρι, αλλά και τα 13,5 δισ ευρώ, έσοδα που προέρχονται από τον τουριστικό κλάδο.

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook