Τον έκοψαν για έναν πόντο | Απίστευτη περιπέτεια για υποψήφιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

τον-έκοψαν-για-έναν-πόντο-απίστευτη-πε-158808

astynomia-ypsos-660Μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασε υποψήφιος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τον οποίο η αρμόδια επιτροπή έκοψε γιατί το ύψος του δεν ήταν 1.70 αλλά 1,69… Η περιπέτεια του νεαρού υποψήφιου ξεκίνησε όταν 2 διαφορετικές επιτροπές τον…μέτρησαν και έβγαλαν διαφορετικά συμπεράσματα.

Ο υποψήφιος πέρασε τις δοκιμασίες αλλά κόλλησε στο ύψος αφού οι δυο τελευταίες μετρήσεις της επιτροπής έκριναν ότι το ύψος του είναι τελικά 1.69.

Ο υποψήφιος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης, υποστηρίζοντας ότι ήταν παράνομος ο αποκλεισμός του, ενώ προσκόμισε βεβαίωση αναστημομέτρησης η οποία έγινε με μέριμνα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, σύμφωνα με την οποία το ύψος του βρέθηκε να είναι 1,73μ. Επίσης, προσκόμισε στο δικαστήριο και άλλη, δεύτερη, μέτρηση, αυτή τη φορά του Δημοσίου νοσοκομείου που διέμενε, σύμφωνα με την οποία το ύψος του βρέθηκε 1,71μ.

Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι παράνομα αποκλείστηκε ο υποψήφιος, γιατί «η ελάχιστη οριακή διαφορά των 6 χιλιοστών που διαπιστώθηκε από την αρμόδια αθλητική επιτροπή (1,694μ.) οφείλεται προφανώς στο ότι το ανάστημα του ανθρώπινου σώματος υφίσταται παροδική μείωση κατά την διάρκεια της ημέρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται» και από την μέτρησή του που έκανε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, όπου βρέθηκε να έχει ανάστημα 1,73μ.

Ομως, το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε μη ορθή την εφετείακη απόφαση και ανέπεμψαν το θέμα στο υπουργείο Δημόσια Τάξης προκειμένου να μετρηθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα της επιστήμης, εκ νέου το ανάστημα του υποψηφίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook