Το προεκλογικό βίντεο για «Το Ποτάμι» με Κρητική μουσική και υπογραφή Γκορίτσα

το-προεκλογικό-βίντεο-για-το-ποτάμι-130458

Το σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη «ανοίγει» το πρώτο προεκλογικό βίντεο για «Το Ποτάμι», που φέρει την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης με τίτλο «Ο Σωτήρης Γκορίτσας σκηνοθετεί Το Ποτάμι» και έχει διάρκεια τριών περίπου λεπτών.

Το οπτικό του βίντεο αποτελείται από φωτογραφικό υλικό προερχόμενο από τις εκδηλώσεις και τις περιοδείες του κόμματος ως τώρα, με κόσμο και δημοσιογράφους από τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Είναι διανθισμένο όμως με λεζάντες, γραμμένες σε «συνθηματική» γραφή που τονίζουν επιγραμματικά τις βασικές θέσεις του κόμματος.

Κυριαρχούν βέβαια οι φωτογραφίες του ίδιου του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ απουσιάζουν σχεδόν εντελώς τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ή ότι στηρίζουν την προσπάθεια του επικεφαλής.

Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε «Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών», «Περιορισμός των επιχορηγήσεων προς τα κόμματα κατά 50%», «Περιορισμός των βουλευτών σε 200», «Διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους», «Σχολικά γεύματα στο Δημοτικό για όλους τους μαθητές», «Σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια», «Αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ» κά.

Η μουσική, αν και ξεκινά με χαλαρούς ήχους, συνεχίζει σε πιο ρυθμικά μοτίβα, για να καταλήξει σε κάτι στη γνωστή μουσική, ζωντανή και ξεσηκωτική μουσική της Κρήτης.

Το βίντεο κλείνει με το «σλόγκαν» που χρησιμοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πρώτη στιγμή της καθόδου του στον πολιτικό στίβο: «Πολιτική για όλους», ενώ το τελευταίο καρέ είναι η φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που βουτά… προφανώς σε ποτάμι!

potamitheodorakis

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook