Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων για τα «αόρατα σεμινάρια»

το-σδοε-ξεσκονίζει-τη-διοίκηση-του-εργ-78647

ergatikoΤο Εργατικό Κέντρο Χανίων ξεσκονίζει σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, το ΣΔΟΕ, με αφορμή την παλιά υπόθεση της  έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων για την πραγματοποίηση σεμιναρίων σε εργαζομένους, τα οποία ουδέποτε όμως πραγματοποίησαν, παρά τους φακέλους υλοποίησης του έργου που κατέθεταν κατά διαστήματα στην ανάδοχο του έργου ( δείτε εδώ και εδώ ).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου και συγκεκριμένα της Ελευθεροτυπίας το 2013, το  ΣΔΟΕ διαπίστωσε πως τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα (Λαμίας, Ναυπάκτου και Χανίων), το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις (χωρίς να ενημερώσουν την ανάδοχο του έργου) την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που ανέλαβαν -ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα- σε δύο ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε Λαμία και Λάρισα, στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ). Το σκάνδαλο, όπως ξετυλίχθηκε από την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, είχε στηθεί μέσω «μηχανής» έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, ενώ τα υποτιθέμενα σεμινάρια που θα αφορούσαν την κατάρτιση επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών από ιδιωτικές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους εμφανίζονταν μόνο στα χαρτιά. Οπως κατέθεσαν οι περισσότεροι «καταρτιζόμενοι» εργαζόμενοι που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα, ουδέποτε είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια παρ’ ότι εμφανίζονταν να υπογράφουν παρουσίες σε αίθουσες εργατικών κέντρων και άλλων φορέων. Το κόλπο ήταν ευφυώς στημένο, έτσι ώστε τυπικά να καλύπτονται οι απαιτήσεις που προέβλεπαν οι συμβάσεις οι οποίες είχαν συναφθεί με την ανάδοχο. Οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύλλογοι, επιμελητήρια και εργατικά κέντρα, μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων τους που βρίσκονταν σε κρίσιμα πόστα (δεν γνώριζαν όλοι, όπως κατήγγειλαν), αναλάμβαναν την υλοποίηση του έργου της κατάρτισης εργαζομένων στην περιοχή τους. Κατέθεταν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά στην ανάδοχο του έργου ώστε να ενταχθούν και να επιλεγούν.

Οι πληροφορίες του zarpa.gr αναφέρουν πως οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ από το Ηράκλειο, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στα Χανιά ξεσκονίζουν την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τις περιόδου 2008- 2009 προσπαθώντας να διαπιστώσουν, αν και  στα Χανιά είχε λάβει χώρα ανάλογο πάρτι με αόρατα σεμινάρια.

2 thoughts on “Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων για τα «αόρατα σεμινάρια»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook