Τραγικός απολογισμός οι 34 πνιγμοί το 2014 στην Κρήτη

τραγικός-απολογισμός-οι-34-πνιγμοί-το-2014-σ-80259

pnigmosΤριάντα τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει της ζωή τους στην Κρήτη το 2014, ενώ 150 άτομα έχουν πνιγεί μέσα σε δύο μήνες σε πανελλήνιο επίπεδο… Οι παραλίες της Κρήτης παραμένουν αθωράκιστες από ναυαγοσώστες, ενώ την ίδια στιγμή η νομοθεσία ορίζει ότι οι δήμοι υποχρεούνται να καλύπτουν τις παραλίες της Ελλάδας με ναυαγοσώστες μόνο για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, την ώρα που η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός και η σεζόν διαρκεί μέχρι και τον Οκτώβρη.

14 στο νομό Ηράκλειου, 7 στο νομό Χανίων, 10 στο νομό Ρεθύμνου, 3 στο νομό Λασιθίου… Αυτός είναι ο απολογισμός των πνιγμών για το 2014 στην Κρήτη. Και όλα αυτά την ώρα που ο νόμος ορίζει πως στις παραλίες που χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες θα πρέπει οι δήμοι στους οποίους υπάγονται να προσλαμβάνουν ναυαγοσώστες με τρίμηνη σύμβαση που θα καλύπτει τους καλοκαιρινούς μήνες από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου.

Το ωράριό τους; Από τις 10.30 έως τις 17.00 και μόνο στις πολυσύχναστες παραλίες. Σ’ ένα νησί που η τουριστική σεζόν μπορεί να ξεκινήσει και Απρίλιο και να διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβρη.Οι αριθμοί μιλούν και μαρτυρούν την ανάγκη θωράκισης των κρητικών παραλιών, με τους αρμόδιους να εξηγούν ότι δε φταίνε οι θάλασσες του νησιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, από την 1η Ιουνίου έως και τις 27 Ιουλίου πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες 150 άτομα, τη στιγμή που το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν σημειωθεί 101 περιστατικά.

Και οι παιδικοί πνιγμοί όμως είναι μία σοβαρή παράμετρος, αφού κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους πολλά παιδιά στις πισίνες και στις θάλασσες. Ο υγρός τάφος, όπως έχουν ονομάσει πολλοί τη θάλασσα… Δεν παίζει παιχνίδια… μιλάει πολύ σοβαρά… και όταν το κάνει αυτό η κατάληξη είναι μοιραία… γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε… Και εμείς και οι αρμόδιοι…

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook