Υπουργείο Υγείας: Πλαφόν δαπανών για τις ιατρικές εξετάσεις

υπουργείο-υγείας-πλαφόν-δαπανών-για-τ-164323

plafon1Φρένο  στην υπερσυνταγογράφηση απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας.  Για πρώτη φορά καθορίζεται η ακριβής δαπάνη για τις εξετάσεις ανά νόμο με βάση τον πληθυσμό και τη ζήτηση, δημιουργώντας μ΄αυτό τον τρόπο  ένα νέο χάρτη για την υγεία σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Την ίδια στιγμή, δικλίδες ασφαλείας μπαίνουν για την προκλητική συνταγογράφηση σε εξετάσεις πρώτης γραμμής όπως η μαστογραφία, οι μαγνητικές και οι αξονικές.

Ενώ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία εξετάσεων, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης κλειδώνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε γιατρούς αμιγώς εργαστηριακών ειδικοτήτων και συγκεκριμένα σε βιοπαθολόγους, ακτινοδιαγνώστες, κυτταρολόγους και παθολογοανατόμους.

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες και φέρει την υπογραφή του, προβλέπεται  ειδική ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς που γράφουν και εκτελούν οι ίδιοι εξετάσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι γυναικολόγοι, οι οποίοι υποβάλλουν τις ασθενείς τους σε ένα υπέρηχο στο ιατρείο τους.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook