Υπουργός Πολιτισμού: «Είναι αδύνατο να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης»

υπουργός-πολιτισμού-είναι-αδύνατο-ν-168314

amfipoli-kariatidesΜε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας δήλωσε σήμερα «είναι αδύνατο να βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης» κλείνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συζήτηση και την παραφιλολογία. Πρόσθεσε πως το μνημείο μαρτυρά πως σίγουρα ο «ένοικος» του μουσείου θα είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε χαρακτηριστικά «έχω δώσει εντολή να μην με αφήσουν να μπω στον τύμβο! Είμαι σαν τον Οδυσσέα που ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι του πλοίου». Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μυστικό που περιμένουν να αναδυθεί από τον τύμβο, αλλά όλο το μνημείο είναι «Το μυστικό». Απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον ακριβή χρόνο αποκάλυψης του συνόλου του τάφου προσπαθώντας να εξηγήσει πως δεν μπορεί να υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματατ σε αυτές τις περιπτώσεις. Ζητησε για μια ακόμη φορά υπομονή, μάλιστα μας προέτρεψε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των αρχαιολόγων που ασχολούνται στην τέχνη της υπομονής.

Οσον αφορά τις προσδοκίες που δημιουργούνται είπε «εγώ να παραδεχτώ ότι έχουμε υπερβολικές φιλοδοξίες. Πείτε μου όμως, τί είναι αυτοί που παρακαλάνε να είναι συλημένος ο τάφος;» Πρόσθεσε πως υπάρχουν απλώς ενδείξεις ότι έχει γίνει απόπειρα σύλησης χωρίς όμως να υπάρχουν σαφή στοιχεία ούτε για το πότε ούτε για το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook