«Φούρνος» τα Χανιά | Πότε θα δροσίσει;

φούρνος-τα-χανιά-πότε-θα-δροσίσει-81788

kairos kausonasΚαύσωνας, ισχυροί νότιοι άνεμοι και αποπνικτική  ατμόσφαιρα στο κέντρο και στις γειτονιές, συνθέτου το σκηνικό του καιρού στα Χανιά, με το θερμόμετρο νωρίτερα να δείχνει 39 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα σε αυτές τις -ακραίες για την εποχή- συνθήκες, έχουν προκληθεί και τρία πύρινα μέτωπα στο νομό, σε Περβόλια, Σέμπρωνα και Κεραμιά, με τα δύο τελευταία να είναι ενεργά και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν «μάχη» για τον έλεγχό τους, κόντρα στους νοτιοδυτικούς ανέμους που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν στο αυτοκίνητο μπουκάλια με νερό, σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια εστία φωτιάς ενώ συνίσταται από τις αρχές να αποφεύγονται και οι άσκοπες μετακινήσεις για μερικές ώρες ακόμα.

Πάντως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από αργά απόψε τη νύχτα, με τις θερμές μάζες να μεταφέρονται ανατολικότερα. Αύριο, περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας πάνω από 10 μονάδες, επαναφορά της, δηλαδή, στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook