Χάνια | Λήξη αποκλεισμού αλλά όχι «συναγερμού» για τα χημικά

χάνια-λήξη-αποκλεισμού-αλλά-όχι-συνα-158420

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε μηχανοκίνητη πορεία προς την νατοϊκή βάση, έληξε αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο αποκλεισμός στο Μαράθι, με τα μέλη του ανοικτού συντονιστικού των Χανίων, να ξεκινούν τον συντονισμό της επόμενης κινητοποίησης, η οποία θα πάρει την μορφή εν πλω διαμαρτυρίας, με προσέγγιση του σημείου όπου γίνεται η υδρόλυση των χημικών όπλων.

Οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν στο σημείο από το πρωί του Σαββάτου, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου προς την Βάση ενώ και τις δύο ημέρες, ενημέρωναν τους διερχόμενους για το «πείραμα» της εν πλω υδρόλυσης που είναι σε εξέλιξη, σε άγνωστο σημείο της Μεσογείου, στα Δυτικά της Κρήτης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣήμερα Κυριακή, η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα μαζική, με την κινητοποίηση ωστόσο να έχει δημοσιογραφική κάλυψη από ξένα δίκτυα. Την Τρίτη στις 8 και μισή το βράδυ, το συντονιστικό των φορέων θα συνεδριάσει στο Εργατικό Κέντρο, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις ενώ μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία αναχώρησης των πλωτών μέσων, από τα Χανιά προς το σημείο όπου γίνεται η υδρόλυση.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook