«Χαλινάρι» Τσίπρα στις εμφανίσεις Βαρουφάκη | Ακύρωσε εμφάνιση ο υπουργός

χαλινάρι-τσίπρα-στις-εμφανίσεις-βα-221053

tsipras_varoufakisΑναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνέντευξη του υπ. Οικονομικών σε ραδιοφωνικό σταθμό, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες απ’ τον Γιάνη Βαρουφάκη να περιορίσει την έκθεση του στα ΜΜΕ.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Βήμα FM Βασίλης Χιώτης που θα φιλοξενούσε τον υπουργό στην εκπομπή του με τον Νότη Παπαδόπουλο, ο κ. Βαρουφάκης ειδοποίησε εγκαίρως ότι η συνέντευξη «θα πρέπει να αναβληθεί λόγω έκτακτων εξελίξεων».

Το θέμα δεν θα δημιουργούσε αίσθηση εάν δεν είχαν προηγηθεί φήμες για δυσφορία του Μαξίμου απ’ τις συνεχείς δηλώσεις στα μίντια του κ. Βαρουφάκη. Μάλιστα σήμερα η γερμανική Bild σε δημοσίευμα της κάνει λόγο για ευθεία παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε χθες απ’ τον κ. Βαρουφάκη να περιορίσει τις εμφανίσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του.

bild_varoufakisΚαι αυτό προκειμένου να μπει ένα φρένο στη δημόσια αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους πιστωτές και κυρίως τη Γερμανία που τροφοδοτούνταν και απ’ τις διαρκείς δηλώσεις του Έλληνα υπ. Οικονομικών.

Μάλιστα η Bild ως ένδειξη της προσπάθειας περιορισμού του κ. Βαρουφάκη απ’ το Μαξίμου είναι ότι θα τον συνοδεύσει στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Η επίσημη εξήγηση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως σημειώνει η Bild, είναι ότι ο κ. Δραγασάκης είναι τυπικά προϊστάμενος του κ. Βαρουφάκη και έχει μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία από τον ίδιο.

«Οι πολλές συνεντεύξεις του Βαρουφάκη και η αντικρουόμενες δηλώσεις του πολλές φορές έχουν μπερδέψει και πολλές φορές εκνευρίσει τους εταίρους στην διαπραγμάτευση», σχολιάζει απ’ την πλευρά του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI. Και υπενθυμίζει τη δήλωση του εκπροσώπου του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γένγκερ τη Δευτέρα ότι “ο Ελληνας υπ. Οικονομικών κάνει δηλώσεις για τόσα πολλά πράγματα που πλέον καθίσταται δύσκολο να τον παρακολουθήσεις».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook