Χανιά | Έτσι ξεκίνησε το flash mob που ξεσήκωσε το Παλιό Λιμάνι | Video + Photos

χανιά-έτσι-ξεκίνησε-το-flash-mob-που-ξεσήκωσε-142245

Flash mob είναι όταν μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται ξαφνικά σε δημόσιο χώρο, εκτελώντας μια ασυνήθιστη πράξη. Μία τέτοια πράξη, που ξεσήκωσε τους πάντες και προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στα Χανιά.

flashmobΤο πρωτότυπο flash mob που γυρίστηκε με πρωταγωνιστές τους επισκέπτες που έτυχε να βρίσκονται στο παλιό λιμάνι, πραγματοποιήθηκε από έναν πολιτιστικό σύλλογο, ο οποίος, υποστηριζόμενος από την Περιφέρεια Κρήτης, έπιασε δουλειά από νωρίς το πρωί. Τοποθετήθηκαν ηχεία σε όλο το παλιό λιμάνι και τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου, κόσμου και… καιρού.

limani1Όπως σε κάθε flash mob, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, υπήρχε συγκεκριμένο σενάριο. Σύμφωνα με αυτό, οι δημοφιλείς κρητικοί καλλιτέχνες Γιώργος και Νίκος Στρατάκης απολάμβαναν τον καφέ τους σε μία καφετέρια. Ένα πιτσιρίκι τους πλησιάζει και βλέπει το νταούλι που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι.

limani1Οι καλλιτέχνες αρχίζουν να συνοδεύουν μουσικά το πιτσιρίκι και οι θαμώνες αρχίζουν να χειροκροτούν. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει.

limani2Το αυθόρμητο μουσικό κάλεσμα οδήγησε Έλληνες και ξένους περαστικούς να χορεύουν πεντοζάλι από άκρη σ’ άκρη στο παλιό λιμάνι.

limani3Το εγχείρημα ήταν πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο αφού πρωταγωνιστές του flash mob ήταν οι περαστικοί, ενώ η επιτυχία του οφείλεται στον υπέροχο παραδοσιακό χορό πεντοζάλι, στον αυθορμητισμό και στην κουλτούρα των Κρητικών που η παράδοση τους χαρακτηρίζει φιλόξενους και γλεντζέδες.

limani4Ένα ακόμα βίντεο που προβάλει με τον πιο αληθινό τρόπο αυτήν ακριβώς την παράδοση.

limani5

limani6

limani7

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook