Χανιά | Αντίθετος ο Δήμος με τις δεξαμενές καυσίμων στη Σούδα

χανιά-αντίθετος-ο-δήμος-με-τις-δεξαμεν-170496

vamvoukas

Σταθερά αντίθετη με την εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στο Πλατάνι της Σούδας είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής που καλείται να συνεχίσει και να υποστηρίξει νομικά την πάγια στάση του Δήμου Χανίων.

«Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει την πολιτική που πάντα είχε. Έχει αντιταχθεί προς αυτό το συγκεκριμένο έργο και έχει κάνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Υπάρχουν δύο εκκρεμείς υποθέσεις. Το πρώτο δικαστήριο πραγματοποιήθηκε χθες και αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους αυτήν της επένδυσης. Το δεύτερο αφορά την κυκλοφοριακή σύνδεση. Και τα δύο είναι δικαστήρια αντίθεσης προς αυτό το έργο και εμείς θα τα συνεχίσουμε, υποστηρίζοντας νομικά αυτές τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει», είπε σήμερα σε δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Υπενθυμίζουμε ότι προ τριών περίπου εβδομάδων, ο  υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης -παρά τις δικαστικές εκκρεμότητες- ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης MAMIDOIL JETOIL που αφορά στην ίδρυση εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης αλλά και διακίνησης υγρών καυσίμων στη περιοχή Πλατάνι της Σούδας συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 14,1 εκατ. ευρώ. Η επένδυση υπάγεται στην κατηγορία της Γενικής Επιχειρηματικότητας των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook