Χανιά | Καταγγελία για τους λιμενικούς: Εκδρομή δημοσία δαπάνη και μακροβούτια αντί για ελέγχους | Photo

χανιά-καταγγελία-για-τους-λιμενικούς-160173

limeniko meniesΑποδέκτης μια απίστευτης καταγγελίας για το λιμενικό σώμα, για περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή στις Μένιες, στο Κολυμπάρι, έγινε η ηρακλειώτικη ιστοσελίδα cretalive που δημοσιεύει την ακόλουθη επιστολή αναγνώστη του:

«Αγαπητό Cretalive,

Χθες Κυριακή 27/07/2014 στον Αρχαιολογικό Χώρο Δίκτυνας και συγκεκριμένα στον κολπίσκο Μένιες Κολυμβαρίου βρίσκονταν περίπου 70 λουόμενοι (με βάρκες ή όχι) μεταξύ αυτών και κάποιοι ξένοι τουρίστες που απολάμβαναν τα φυσικά κάλλη του τόπου. Βάσει νόμου, η παρανομία βρισκόταν στο απόγειό της αφού οι περισσότεροι ήταν κατασκηνωτές (ελευθερο camping), με αναμένες φωτιέςν για

ψήσιμο, ψαρέματα με ή χωρίς άδεια, κτλ κτλ. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό γιατί αν συμφωνώ με το νόμο και σε ποια σημείαείναι άλλο θέμα.

Σε μια στιγμή κατά τις 13.30 το μεσημέρι και ενώ είχαν ανάψει όλοι φωτιά για να ψήσουν για μεσημεριανό, εμφανίζεται στον κόλπο ένα σκάφος του λιμενικού και συγκεκριμένα το καταδιωκτικό λιμενικό σκάφος που όλοι γνωρίζουμε. Σαν αυτό που έδενε ή δένει έξω από το μεγάλο αρσενάλι στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων. Αρχικά είπαμε «όπα, ήρθαν για έλεγχο».

Είχαν πολύ δουλειά σε περίπτωση ελέγχου, βάρκες, άδειες, άδειες αλιείας σε αυτούς που είχαν ψάρια στην κατοχή τους, φωτιές, σκηνές κτλ. Μου άρεσε το γεγονός ότι οι ξένοι που το είδαν, θα

ένοιωσαν ότι λειτουργεί το Κράτος και ότι και στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι στην τύχη του…

Γρήγορα όμως, οι Λιμενικοί διέψευσαν και τους 70 περίπου λουόμενους που τους κοίταζαν τρομαγμένοι, καθώς όλοι έσβησαν γρήγορα τις φωτιές, άλλοι έθαβαν με άμμο τους στάχτες, άλλοι μάζεψαν τις σκηνές και όλοι περίμεναν βλέποντάς τους για το τι θα γίνει και τι θα ελέγξουν. Μόλις αγκυροβόλησαν, άρχισαν να γδύνονται πάνω στο κατάστρωμα του σκάφους και να κάνουν βουτιές. Ο ένας με τον άλλον και οι πέντε βούτηξαν να απολάυσουν το μπάνιο τους. Στην αρχή δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Οι ξένοι τουρίστες δεν ξέρω τι αποκόμισαν και πως θα περιγράφουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν. Από τις 13.30 το μεσημέρι έως και άργά το απόγευμα έβλεπε κανείς ένα γραφικό μέρος σε μία απομακρυσμένη πανέμορφη παραλία με λουόμενους, βάρκες, φουσκωτά, και ένα σκάφος του Λιμενικού αγκυροβολημένο στον κόλπο να κάνουν την εκδρομή τους 5 άνδρες.

Την εποχή που παραπονιούνται ότι δεν έχουν καύσιμα για περιπολίες, την στιγμή που πληρώνονται για να δουλεύουν όχι για να κάνουν εκδρομή.

Απιστευτο και όμως Ελληνικό. Τελικά, αυτή η χώρα δεν αλλάζει με τίποτα.

ΓΓ»

 

5 thoughts on “Χανιά | Καταγγελία για τους λιμενικούς: Εκδρομή δημοσία δαπάνη και μακροβούτια αντί για ελέγχους | Photo

  1. τι να περιμενει κανεις σε αυτο το κρατος….δυστηχως σαπιλα παντου!!!! μια καταγελεια επρεπε να κανει κανεις, μαζι με της φοτογραφιες…..αλλα και αυτο κοστιζει…και αποτελεσμα δεν εχει!!!!! μπραβο το λιμενικο……και μπραβο σε μια εποχη που αλλη δεν εχουν να φανε!!! μπραβο σας καραγιοσιτες!!!

  2. Μηπως γνωριζεται συνθηκες του περιστατικού ??

    1. Απο που ερχόταν το περιπολικό ??
    2. Πόσες ωρες ηταν στήν Θάλασσα ??
    3. Τί επειχηρούσαν στήν περιοχή ??
    4. Τυχόν Βλάβη του Σκάφους ??
    5. Δικαίωμα ανάπαυσης εργαζομένων ??

    Εύκολα ξέρουμε να κρίνουμε τον οποιοδήποτε για χάρη τις δημοσιότητας χωρίς να γνωρίζουμε κατω απο ποιες συνθηκες συνέβη το περιστατικό που περιγράφεται !!

  3. rudolf καλό θα ήταν κριτική να κάνουμε με διαφορετικό τρόπο και όχι με μηδενισμό και ύβρεις.Δεν ξέρω αν στην πατρίδα σου έχουν θάλασσα αλλά εδώ οι λιμενικοί που όλοι κατηγορούν είναι οι ίδιοι που υπηρετούν στην δυσκολότερη πλευρά της Μεσογείου με την μεγαλύτερη ακτογραμμή και με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα και θέτουν σε κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά.Πρίν και μετά το μπάνιο τους (που δεν το δικαιολογώ) μπορεί να έθεσαν σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή στα πλαίσια της υπηρεσίας τους.Αλλά σε αυτή την χώρα που σβήνει το πρόβλημα μας είναι το ελεύθερο camping,οι φωτιές στην παραλία , το ερασιτεχνικό ψάρεμα,ο γείτονας, οι συμψηφισμοί μισθών, ζωών και να κάνουμε τους «τηλεφωνάκηδες».

  4. Αναρωτηθηκατε μηπως το σκαφος επαθε ζημια και οι Λιμενικοι που βουτηξαν στη θαλασσα προσπαθουσαν να τη διορθωσουν ? ή ο συντακτης του αρθρου ηταν παλιος παραβατης και τον ειχαν γραψει παραβαση ?

  5. To εν λόγω περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθές και ακριβές,καθότι υπήρξα και η ίδια αυτόπτης μάρτυρας.Εν ώρα υπηρεσίας και καθήκοντος,οι λιμενοφύλακες απολάμβαναν τα κατά τα άλλα υπέροχα νερά στις Μένιες,επιδιδόμενοι σε μακροβούτια κι αστεισμούς.Την ίδια ώρα η τοπική παραλία έβριθε παρανόμων λουομένων,οι οποίοι παραβιάζοντας τους νόμους έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ,άναβαν φωτιές και μόλυναν το περιβάλλον.Ο φόβος τους για τυχόν κυρώσεις υποχώρησε αμέσως,αφού φυσικά αντιλήφθηκαν ότι το λιμενικό βρισκόταν εκεί για να δοκιμάσουν οι υπάλληλοί του στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς!Και ο νοών,νοείτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook