Χανιά | Απόψε βραβεύονται οι μελέτες για την Πλατεία Κατεχάκη | Photos

χανιά-απόψε-βραβεύονται-οι-μελέτες-γι-110802

plateia.katehakiΤελετή βράβευσης των συμμετεχόντων στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων με τίτλο: «Ανάπλαση της Πλατείας Κατεχάκη, Παλιάς Πόλης Χανίων Δήμου Χανίων»πραγματοποιούν ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, στις 18:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).

Θυμηθείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την Πέμπτη 11/9/2014 – ώρα 14:00, ανοιχτή συζήτηση, που θα αφορά στα αποτελέσματα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, αλλά και γενικότερα στο πλαίσιο, που διέπει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Στη συζήτηση καλούνται να παρευρίσκονται μέλη της κριτικής επιτροπής και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.

Η έκθεση των μελετών, που υπεβλήθησαν, θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Α.Μ. από τις 7 έως και τις 12/9/2014. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν γραπτώς την άποψη τους και τις παρατηρήσεις τους για τις συμμετοχές της έκθεσης και να επιλέξουν τη μελέτη της προτίμησής τους.

Η έκθεση και η τελετή βράβευσης πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ.

Τα βραβεία

Αυτές είναι οι φωτογραφίες της μελέτης που κέρδισε το πρώτο βραβείο:

plateia katehaki

plateia katehaki1

plateia katehaki11

Στην αρχιτεκτονική ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο (5.505 ευρώ) συμμετέχουν οι μελετητές Αλέξανδρος Θ. Βαζάκας, Ειρήνη Βλαζάκη και Αννα Τσιτωνάκη και οι συνεργάτες τους, Δημοσθένης Κούρος, Νάντια Ανθούλη, Ξανθίππη Τζάθα, Αννα Χατχημιχάλη, τελειόφοιτες φοιτήτριες αρχιτεκτονικής αλλά και οι εξής ειδικοί συνεργάτες:

Φυτοτεχνικά: Μιράντα Σπηλιοπούλου Βαζάκα: Αρχιτέκτων Τοπίου, Ευα Παπαδημητρίου: αρχιτέκτων τοπίου γεωπόνος

Βιοκλιματικά: Μαρία Μανδαλάκη, αρχιτέκτων μηχανικός

Φωτισμός: Χριστίνα Γιάξα, μηχανολόγος μηχανικός

plateia katehaki2

Το δεύτερο βραβείο (άνω φώτο) και τα 4.038 ευρώ πήρε η μελέτη που εκπόνησε ομάδα του Γιώργου Μπάτζιου.

plateia katehaki33

Το τρίτο βραβείο (άνω φώτο) που αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο 2.692 ευρώ έλαβε η ομάδα Α-G Architects, αποτελούμενη από τους Βασίλη Γκικαπέππα και Δήμητρα Παρασκευά, με σύμβουλο την Άντα Αναστασοπούλου, αρχιτέκτων μηχανικό.

“Μια από τις σημαντικότερες πλατείες στην Ευρώπη”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η πλατεία Κατεχάκη “είναι μια από τις σημαντικότερες πλατείες σ’ όλη την Ευρώπη” καθώς “είναι προσδιορισμένη και χωροθετημένη από τέσσερα μνημεία διαφορετικών εποχών: το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, το Βενετσιάνικο τείχος, το Παλαιό Τελωνείο – οι εργασίες αποκατάστασης και μετατροπής του σε πολιτιστικό πολυχώρο βρίσκονται σε εξέλιξη – και τα ενετικά Νεώρια”

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook