Χανιά | Αστροπαρατήρηση στην Πανέθημο την Κυριακή 3 Αυγούστου

χανιά-αστροπαρατήρηση-στην-πανέθημο-159963

beginnerΗ Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και ο  Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης  σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , τον Δήμο Πλατανιά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης και τον Αναπτυξιακό – Πολιτιστικού φορέα «Τα Όμορφα Χωριά Μας», σας προσκαλούν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον νυχτερινό ουρανό της Δυτικής Κρήτης από το πανέμορφο χωριό Πανέθημος του Δήμου Πλατανιά.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, με τη βοήθεια των μελών του συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, να παρατηρήσουν κάτω από εξαιρετικούς σκοτεινούς ουρανούς αστρικά σμήνη, γαλαξίες, φαντάσματα νεκρών άστρων και θησαυρούς του Σύμπαντος αόρατους στο ανθρώπινο μάτι, αλλά και να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τη δομή και την εξέλιξη του σύμπαντος.

Ελάτε από νωρίς, περπατήστε στην  πανέμορφη Πανέθημο, δροσιστείτε κάτω από τα τεράστια πλατάνια του Από τις 9 και μετά θα σας μεταφέρουμε με δικά μας οχήματα στον χώρο αστροπαρατήρησης.

Κυριακή 3 Αυγούστου – Συνάντηση: Πλατεία Πανεθήμου στις 20.30

Οδηγίες πρόσβασης.

Από τον Κόμβο του Κολυμπαρίου στρίβετε αριστερά προς Σπηλιά, και οδηγείτε για περίπου 15 χλμ μέχρι την Πανέθημο.

Η Εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια της δράσης «Χωριά με φώτα ανοιχτά 2014″.

Η  δράση   «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά» ξεκίνησε την άνοιξη του 2007 από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις κυρίως εκπαίδευσης και πολιτισμού αλλά και καταγραφής του πολιτιστικού αποθέματος. Υλοποιείται στην  ενδοχώρα του νομού Χανίων με στόχο την προβολή μιας ήπιας ανάπτυξης με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook