Χανιά | Αυτό το κτήριο θέλει για… δώρο ο Δήμος! Photos

χανιά-αυτό-το-κτήριο-θέλει-για-δώρο-ο-193257

ktirio-prasino tameio1Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ μέσω του «Πράσινου Ταμείου» διεκδικεί ο Δήμος Χανίων για να αποκτήσει το διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Τζανακάκη και Ερωτόκριτου, απέναντι από την πάνω είσοδο του Δημοτικού Κήπου, με σκοπό να το μετατρέψει σε Δημοτική Βιβλιοθήκη.

ktirio-prasino tameio5

Η σχετική πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα “απόκτηση διατηρητέων κτιρίων κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα οποία είναι κυριότητας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου” είναι έτοιμη και πρόκειται να υποβληθεί προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 22 Δεκεμβρίου.

To συγκεκριμένο κτήριο, επελέγη μετά από σειρά συναντήσεων της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των παρατάξεων της μειοψηφίας και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς φάνηκε να υπερτερεί σε σύγκριση με άλλα κτήρια που είχαν προταθεί το προηγούμενο διάστημα που όμως είτε δεν είναι ιδιωτικά (Βίλα Σβαρτ, Βίλα Πολογιώργη) είτε η αξία τους ξεπερνά κατά πολύ το όριο των 500 χιλιάδων ευρώ που θέτει το πρόγραμμα (όπως το παρακείμενο της Δημοτικής Πινακοθήκης κτήριο) είτε δεν έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα.

Εκπρόσωποι του Δήμου, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι συμφώνησαν στο αντίτιμο των 910 χιλιάδων ευρώ, με την Δημοτική Αρχή να εκτιμά ότι μπορούν να βρεθούν οι πόροι για να καλυφθεί αυτή η διαφορά, εφόσον εγκριθεί η πρόταση και αντληθούν τα χρήματα από το πρόγραμμα.

Το κτήριο έχει εμβαδόν περίπου 600 τμ2 με δυνατότητα να χτιστούν συνολικά 1.800 τμ2 και εκτιμάται ότι μπορεί άνετα να φιλοξενήσει όλες τις συλλογές των βιβλιοθηκών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης της βιβλιοθήκης του Ελευθερίου Βενιζέλου και ίσως και της παιδικής. Θετικά συνεκτιμήθηκε και η θέση του, απέναντι από τον δημοτικό κήπο.

ktirio-prasino tameio2

zarpa.gr

2 thoughts on “Χανιά | Αυτό το κτήριο θέλει για… δώρο ο Δήμος! Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook