Χανιά | Αύριο ανοίγει το φαράγγι από Νότο

χανιά-αύριο-ανοίγει-το-φαράγγι-από-νότ-46094

SAMARIAΑπό τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς από τη νότια είσοδο  (Αγ. Ρουμέλη) για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, και σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού  (Ξυλόσκαλο- Αγ.Ρουμέλη) από τη Δευτέρα 21-04-2014, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Κρήτης.

Αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν, σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Δ/νση Δασών Χανίων μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να   απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.

Με την ευκαιρία της έναρξης θέλουμε να κάνουμε μερικές επισημάνσεις που θα κάνουν την διέλευση των επισκεπτών πιο όμορφη και ασφαλή.

 Η περιοχή που θα επισκεφθείτε είναι μοναδική. Η ομορφιά της όμως κρύβει και κινδύνους. Η ασφάλειά μας και η ασφάλεια της περιοχής απαιτούν πολλή προσοχή.

Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των φυλάκων και των πινακίδων ειδικά αυτές που αναφέρονται σε πτώσεις λίθων. Για κανένα λόγο μην απομακρύνεστε από το κεντρικό μονοπάτι.

Κατά μήκος της διαδρομής εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων δεν υπάρχει τηλεφωνική κάλυψη ούτε από τον αριθμό 112. Υπάρχουν ασυρματικές συσκευές με GPS που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό κατά μήκος της διαδρομής για επικοινωνία με τα φυλάκια εξόδου.

Πολύ μεγάλη προσοχή δίνετε σε θέματα πυρκαγιάς. Παρατηρήστε τον πενταβάθμιο ημερήσιο δείκτη κινδύνου. Ενημερώστε άμεσα για οποιοδήποτε ένδειξη (π.χ. καπνός). Όσοι καπνίζουν πρέπει να περιορίζονται στους χώρους ανάπαυσης. Μετά το 2ο χιλιόμετρο εντοπίστε την κοίτη του ποταμού όπου μπορείτε να καταφύγετε σε περίπτωση κινδύνου.

Μην ξεκινάτε χωρίς την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση. Εκτός τα αναγκαία για την προστασία από τον ήλιο, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα φάρμακά σας αν έχετε ανάγκη. Αναφέρετε στους φύλακες όποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να σας απασχολήσει.

Διασχίστε το φαράγγι αργά, με πολλές στάσεις. Αφιερώστε χρόνο να παρατηρήσετε γύρω. Προτιμήστε μια διανυκτέρευση στην Αγυά Ρουμέλη από την ημερήσια εκδρομή.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook